DAR IZ BANJALUKE: Dom zdravlja Lopare dobio aparat za kratkotalasnu dijametriju

08. 04. 2021. u 10:41

DOM zdravlja Lopare pustio je u upotrebu aparat za kratkotalasnu dijatermiju koji je donacija Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” iz Banjaluke vredna 10.000 KM.

ДАР ИЗ БАЊАЛУКЕ: Дом здравља Лопаре добио апарат за краткоталасну дијаметрију

FOTO: V.Mitrić

Direktor ove zdravstvene ustanove, dr Želimir Nešković, zahvalio se darodavcima istakao da je Dom zdravlja Lopare prva ustanova u Republici Srpskoj koja na primarnom nivou zdravstvene zaštite obavlja ovakve vrste usluga.

Nešković je pojasnio da ovaj aparat služi za terapiju dubinskog zagreavanja tkiva u velikim zglobovima kao što su kukovi, kolenja i međupršljenski prostor.

- Ovo je još jedan aparat koji smo nabavili i služi za tretman hroničnih stanja u reumatologiji. Aparat koristi visokofrekventne struje u terapiji kod hroničkih upala i bolova koji dugo traju u zglobovima, kukovima i koljenima kada dolazi do trošenja hrskavica - rekao  je Nešković.

On je podsetio da je Centar za bazičnu rehabilitaciju otvoren polovim protekle godine i pruža sve fizioterapeutske usluge kineziterapije, elektroterapije, ultrazvučne terapije i terapije ručnom masažom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini