NENADOKNADIV GUBITAK ZA SRPSKI NAROD: Preminuo bivši ministar i poznati doktor

Novosti online

05. 04. 2021. u 14:34

BANjALUČKI lekar i nekadašnji ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Ivo Komljenović preminuo je u Banjaluci u 75. godini, potvrđeno je iz porodice.

НЕНАДОКНАДИВ ГУБИТАК ЗА СРПСКИ НАРОД: Преминуо бивши министар и познати доктор

Foto: D. Pozderović

Komljenović je umro u petak i biće sahranjen danas, u krugu porodice, na gradskom groblju u Vrbanji.

Ivo Komljenović rođen je 1946. godine u Banjaluci. Bio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, kao nestranačka ličnost od 15. februara 2005. do 28. februara 2006. godine.

Dugo godina bio je načelnik ođeljenja dijalize i gotovo celi radni vek je proveo u Kliničko-bolničkom centru Banjaluka.

Komljenović je jedan od osnivača Udruženja nefrologa Republike Srpske, nacionalni koordinator za dijalizu i transplataciju za jugoistočnu Evropu, a sredinom sedamdesetih godina prošlog vijeka proveo je skoro četiri godine radeći u Libiji, kao deo tima međunarodne lekarske pomoći.

Ivo Komljenović ostavio je neizbrisiv trag i u najtežim uslovima i vremenima, nesebično boreći se za svakog pacijenta.

U teškim ratnim okolnostima organizovao je i helikopterski transport do najudaljenijih mesta, kako bi svoje pacijente blagovremeno priključivao na aparate za dijalizu, spasavajući im živote, a neretko je njegovo dežurstvo na bolničkom odeljenju, u vreme rata, trajalo i po 250 časova.

Odlaskom primarijusa doktora Ive Komljenovića, Banjaluka je ostala bez velikog čoveka i humaniste.

Iza sebe je ostavio suprugu, četvoro dece i unuku.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)