TEŠKA SITUACIJA U BIJELJINI: Većina pacijenata na kiseoniku, najmlađi ima 34 godine

V.Mitrić

03. 04. 2021. u 11:46

NA lečenjima u kovid bolnicama u Bijeljini je 71 pacijent do kojih dve trećine imaju tešku i izrazito tešku kliničku sliku.

ТЕШКА СИТУАЦИЈА У БИЈЕЉИНИ: Већина пацијената на кисеонику, најмлађи има 34 године

Foto: V.M.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, samo devet  bolesnika nije na kiseoniku, dok je na respiratoru njih 17. U protekla 24 sata bilo je sedam prijema. Na sastanku Kriznog štaba Bolnice ocenjeno je da je stanje u kovid bolnicama vrlo ozbiljno. Ne smanjuje se broj prijema, a teške i složene kliničke slike kovida 19 prisutne su i kod mlađih osoba. Trenutno, najmlađi pacijent ima 34 godine.

Profesor dr Zlatko Maksimović, direktor bolnice “Sveti Vračevi” kaže  da bijeljinska bolnica za sada ima dovoljno mesta u kovid bolnicama, da raspolaže sa dovoljnim brojem osoblja i da ima dovoljne količine kiseonika, uprkos ogromnoj potrošnji.                        

- Mi smo se za ovo pripremali i za sada veoma dobro vladamo situacijom kada je virus korona u pitanju - rekao je Maksimović.

U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovan 51 novi slučaj pozitivan na virus korona. Epidemiološka situacija je veoma nepovoljna i zahteva odgovorno ponašanje svakog pojedinca.

- Apelujemo na sve da se stiktno pridržavaju osnovnih mera zaštite: nošenje maski, redovna higijena ruku, održavanje fizičke distance, jer to je jedini način da se zaštitimo od infekcije koronavirusom - poručuju iz bijeljinske bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!