PLJUŠTE KAZNE: U Srpskoj zbog kršenja mera naplaćeno preko milion maraka, privremeno zatvoren 71 objekat

R.S.

29. 03. 2021. u 11:40

ZBOG nepoštovanja mera zaštite od epidemije virusa korona, inspektori u Republici Srpskoj su u proteklih sedam dana izrekli kazne u iznosu od 32.000 KM.

ПЉУШТЕ КАЗНЕ: У Српској због кршења мера наплаћено преко милион марака, привремено затворен 71 објекат

Foto: Inspektorat RS

U saradnji sa jedinicama lokalne samouprave, inspektori su protekle sedmice obavili 2.244 inspekcijske kontrole, a u 16 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju.

- Imajući u vidu tešku epidemiološku situaciju, nadležni kontrolni organi nastavljaju sa intenzivnim kontrolama u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS - saopštili su iz Inspektorata Republike Srpske.

Tokom provođenja navedenih mera, do sada je bilo 54.159 inspekcijskih kontrola u kojima su izrečene kazne u iznosu od 1.087.200 KM, dok je za 71 objekat izrečena mera privremene zabrane rada.

- Pozivamo privredne subjekte da ostanu odgovorni u poštovanju preventivnih mera i na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv virusa korona. Takođe, apelujemo na građane da na ličnom primeru pokažu odgovornost, da koriste ličnu zaštitinu opremu i poštuju potrebnu fizičku distancu. Navedene mere predstavljaju minimalan i zanemariv napor za svakog pojedinca, a mogu dati veliki doprinos stabilizaciji celokupne situacije - istakli su u Inspektoratu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024