NEKI SVESNO KRŠE MERE: Za sedam dana u Srpskoj 199.000 KM kazni, u četiri lokala privremeno zabranjen rad

R. S.

08. 03. 2021. u 12:13

ZBOG nepoštovanja preventivnih mjra zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama, inspektori u Republici Srpskoj su u kontrolama u proteklih sedam dana izrekli kazne u ukupnom iznosu od 199.000 KM, dok je za četiri objekta izrečena mera privremene zabrane rada.

НЕКИ СВЕСНО КРШЕ МЕРЕ: За седам дана у Српској 199.000 КМ казни, у четири локала привремено забрањен рад

Foto: D. Pozderović

Republički inspektorisu u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave, protekle sedmice izvršili 2.693 inspekcijske kontrole, a u 158 slučajeva evidentirani su prekršaji.

- Utvrđene nepravilnosti odnosile su se na propuste u organizaciji radnog prostora, broj lica koja mogu boraviti istovremeno u objektu i korišćenje lične zaštitne opreme - navedeno je iz Inspektorata RS.

S obzirom na veoma nepovoljnu epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj, kontrolni organi, kako je istaknuto, nastavljaju sa intenzivnim kontrolama sa svim raspoloživim kapacitetima, a u skladu sa zaključkom Štaba za vanredne situacije RS i preporukama Instituta za javno zdravstvo.

- Imajući u vidu da borba sa virusom korona traje već godinu dana, te da su svi privredni subjekti upoznati sa merama kojih se trebaju pridržavati, evidentno je da nedogovorni pojedinci svesno krše epidemiološke mere, zbog čega i snose posledice u skladu sa zakonom - poručili su iz Inspektorata RS.

Za potrebe pojačanog nadzora, angažovani su inspektori svih 13 inspekcijskih sektora. Rad inspektora organizovan je u smenama, u radne dane, kao i dane vikenda.

- Pozivamo poslovne subjekte da se pridržavaju mjera i ne izlažu se riziku, te da imaju na umu da jedan dolazak inspektora u toku dana ne znači da su izuzeti od ponovne posete - saopšteno je danas iz Inspektorata RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)