PRVE SLIKE SUDA U PRNJAVORU NAKON POŽARA: Posle vatrene stihije ostalo samo zgarište i popucala stakla (FOTO)

N.Đ.

20. 02. 2021. u 15:28

JUTROS rano u plamenu i dimu se našla zgrada ovdašnjeg Osnovnog suda!

ПРВЕ СЛИКЕ СУДА У ПРЊАВОРУ НАКОН ПОЖАРА: После ватрене стихије остало само згариште и попуцала стакла (ФОТО)

Foto: N.Đurić

U današnjem saopštenju Policijske uprave Banjaluka se navedi da „u požaru u Osnovnom sudu u Prnjavoru nije došlo do oštećenja arhivske građe kao ni predmeta u radu, a u toku je utvrđivanje uzroka i svih okolnosti ovog događaja“.

Novinar "Novosti" saznaje na licu mesta da povređenih nije bilo, da se utvrđuju razmere materijalne štete, ali da su se osim u prizemlju, mnoge prostorije, stvari, pa i predmeti našli pod velom čađi od dima.

Iz Policijske stanice u Prnjavoru su naveli da su u 3.54 uočili da se u Beogradskoj ulici u Osnovnom sudu, inače susednoj zgradi, oglasio alarm.

- Policijski službenici su na licu mjesta utvrdili da je došlo do požara u prijavnici Osnovnog suda. Požar su lokalizovali policijski službenici zajedno sa pripadnicima Vatrogasne jedinice Prnjavor-stoji u saopštenju banjalučke policijske uprave.

Iz te policijske uprave su naveli da je „izvršen uviđaj“ i potvrdili da je „u požaru nastupila meterijalna šteta“.

Na licu mesta uverili smo se da istražitelji i stručnjaci za požar još istražuju njegove posledice i uzroke. Zaposlenima u sudu tako nije bio omogućen ulazak, odnosno boravak u zgradi, pošto se iz prizemlja dimna zavesna vinula i na sprat, što se vidi po naslagama čađi i gareži.

Popucala stakla i najviše u njoj vatrom i dimom uništene stavri, upućuju na zaključak da je baš tu izbila vatra. Nezvanično, sumnja se u pregrijavanje telefonskog ili uređaja za video nadzor, odakle je, navodno, buknula vatra.

O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, saopštili su iz policije.

POLICAJAC I VATROGASCI GASILI POŽAR

U SAOPŠTENjU banjalučke policijske uprave se navodi da su požar u zgradi Osnovnog suda u Prnjavoru „lokalizovali policijski službenici zajedno sa pripadnicima Vatrogasne jedinice Prnjavor“.

"Novosti“ saznaju da je prava sreća da je na zvuk alarma hitro i odvažno reagovao dežurni policajac na obezbeđenju zgrade. On se, uz poziv vatrogascima, sa vatrogasnim aparatom, iz pedesetak metara udaljene Policijske stanice, uhvatio u koštac sa vatrom, da se ne proširi iz prijavnice suda. Ubrzo su pristigli i vatrogasci sa dva vozila.

Uz ovaj šok, nekako u isto vreme, Prnjavorčane je pogodio i elektro šok, pošto je bez struje ostao veći deo grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)