DODIK ČESTITAO PATRIJARHU PORFIRIJU: Siguran sam da ćete biti mudar duhovni vođa našeg naroda

S.M.

18. 02. 2021. u 17:59

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju na izboru za patrijarha srpskog, poželevši mu duhovnu snagu, mudrost i blagost u obavljanju svete dužnosti u ovim bremenitim vremenima prepunim raznih iskušenja.

ДОДИК ЧЕСТИТАО ПАТРИЈАРХУ ПОРФИРИЈУ: Сигуран сам да ћете бити мудар духовни вођа нашег народа

Foto: RTRS

- Vaša svetosti, povodom izbora na patrijaraški tron želim da Vam prenesem iskrene čestitke i srpskog naroda iz Republike Srpske i BiH sa željom da nastavite svoj rad za dobrobit Srpske pravoslavne crkve i njenih vernika - istakao je Dodik.

Dodik je izrazio uverenje da su SPC i pravoslavni vernici dobili dostojnog naslednika blaženopočivšeg patrijarha Irineja koji će uspešno predvoditi patrijaršijski tron i pravoslavni srpski narod.

- Siguran sam da ćete biti mudar i odgovoran duhovni vođa našeg naroda i da ćete u ovo teško vreme širiti duh jedinstva, dobrote i ljubavi. Izražavam najiskrenije želje da dugo godina dostojno upravljate SPC koja je uvek bila uz svoj narod i njegov duhovni i moralni oslonac - naglasio je Dodik.

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH čestitao je i Svetom arhijerejskom Saboru SPC izbor novog poglavara srpske crkve i poželio mnogo uspeha u daljem radu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)