INCKO DA NAM PISMO NAPIŠE NA ĆIRILICI: Srpski poslanici postavili na mesto visokog predstavnika!

Novosti online

03. 02. 2021. u 21:43

KLUB poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske će insistirati da visoki predstavnik Valentin Incko svim srpskim poslanicima dostavi na srpskom jeziku i ćirilici njegovo pismo u kojem inicira vraćanje povelja sa odlikovanjima dodijeljenim ljudima zaslužnim za stvaranje Srpske, rekao je šef ovog kluba Igor Žunić.

ИНЦКО ДА НАМ ПИСМО НАПИШЕ НА ЋИРИЛИЦИ: Српски посланици поставили на место високог представника!

Foto Ž. Knežević

Žunić je naveo da je Incko poslao pismo klubovima poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, te da su poslanici to pismo pročitali i preveli, jer kao što poznaju strane jezike, tako poznaju i taj jezik na kojem je on pisao.

- Koliko god on kroz to pismo ocrnio srpski narod i nametnuo kolektivnu krivicu, što je nedopustivo u političkim okolnostima koje jesu u BiH, ali i nedopustivo uopšte u političkim okolnostima u bilo kakvoj vrsti politike, insistiraćemo i od predsednika Narodne skupštine da se od Incka traži da se srpskim poslanicima obrati na srpskom jeziku i ćirilici - rekao je Žunić.

On je izrazio nadu da Incko razume procese i stanje u BiH i da će razumeti i ovaj zahtev.

- Ako to ne razume, onda ne znamo zbog čega je ovde i šta uopšte radi u BiH - rekao je Žunić.

Kabinet predsednika Narodne skupštine Republike Srpske primio je danas Inckovo pismo upućeno predsedniku parlamenta Srpske Nedeljku Čubriloviću i klubovima poslanika u kome se inicira vraćanje povelja od određenih pojedinaca, koje im je, 24. oktobra 2016. godine, dodelio Organizacioni odbor za obeležavanje 25 godina rada Narodne skupštine Republike Srpske.

(Srna)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu