PROJEKTI VEZUJU KOMŠIJE: Saradnja Semberije, Majevice i Posavine

V. Mitrić

28. 01. 2021. u 18:34

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović održao je sastanak sa načelnicima i predstavnicima opština Lopare, Ugljevik, Šamac, Modriča i Brod, s ciljem intenziviranja komunikacije u oblasti unapređenja funkcionisanja lokalnih zajednica i razvoja privrede i učestvovanja u projektima prekogranične saradnje.

ПРОЈЕКТИ ВЕЗУЈУ КОМШИЈЕ: Сарадња Семберије, Мајевице и Посавине

Foto: V. Mitrić

Petrović je istakao da je potrebno da se razmenjuju pozitivna iskustva i gradi što povoljniji ambijent za nove investicije.

- Regija koja podrazumeva Semberiju, Majevicu i Posavinu ima veliki potencijal za dovođenje novih investitora, ali mi koji predstavljamo naše lokalne zajednice moramo pre svega da ostvarimo jaču saradnju i da u svakom trenutku znamo koja je to oblast u okviru koje možemo zajednički da nastupimo – naveo je Petrović.

Načelnik Lopara Rado Savić naglasio je da je Gradska uprava Grada Bijeljina i ranije podržavala ovu opštinu, ali da je siguran da podrška može biti podignuta na viši nivo.

- Naša opština ima veliko iskustvo kada je reč o saradnji sa dijasporom. Nažalost, sve je više onih koji žive u inostranstvu, ali ti ljudi ne žele da zaborave rodni kraj, nego da mu pomognu. Pozitivna iskustva možemo pren eti drugim lokalnim zajednicama i, istovremeno, naučiti nešto novo iz njihovog dosadašnjeg rada – poručio je Savić.

Prema rečima načelnika Šamca Đorđa Milićevića, izgradnja auto-puta od Bijeljine do Banjaluke neće značiti samo bolju saobraćajnu povezanost, nego i priliku za osnivanje poslovnih zona.

- Već imamo ideje za iskorišćavanje poslovnih i privrednih mogućnosti u zonama koje će se nalaziti blizu budućeg auto-puta, ali i iskustvo prekogranične saradnje sa opštinama u susednoj Hrvatskoj. Zahvaljujem gradonačelniku Petroviću što je prepoznao značaj saradnje i dugoročnog planiranja razvoja u našim opštinama – zaključio je Milićević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!