EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U PRNJAVORU: Za 10 dana 32 novozaraženih, četiri starija muškarca preminula

N. ĐURIĆ

15. 01. 2021. u 13:09

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ПРЊАВОРУ: За 10 дана 32 новозаражених, четири старија мушкарца преминула

Foto: N. Đurić

ČETIRI osobe iz Prnjavora kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona su preminule u proteklih deset dana, dok su njih 32 zaražene tim virusom.

Iz Opštinskog štab za vanredne situacije nakon današnje sednice saopštili su da se pod zdravstvenim nadzorom trenutno nalazi 179 Prnjavorčana.


-U proteklih deset dana preminula su četiri muškarca, starije životne dobi. Opštinski štab za vanredne situacije izjavljuje iskreno saučešće porodicama preminulih-naveli su iz Opštinskog štaba.

U skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, do 1. februara 2021. godine, na snazi ostaje ograničeno radno vreme, od 06.00 do 22.00 časa, ugostiteljskih objekata za ishranu i piće, zabrana javnih okupljanja u grupama većim od 50 lica i privatnih okupljanja u grupama većim od 10 lica, kao i zabrana muzike uživo u ugostiteljskim objektima za ishranu i piće.

Zaključkom Republičkog štaba, do 1. februara 2021. godine u periodu od 22.00 do 06.00 časova zabranjuje se svim privrednim subjektima (dragstori, benzinske pumpe i sl.) prodaja alkoholnih pića.

Inače, od početka pandemije, na području opštine registrovano je 887 osoba zaraženih virusom korona, 710 lica je oporavljeno, dok je 61 osoba preminula.
Opštinski štab za vanredne situacije apeluje na Prnjavorčane da budu odgovorni i poštuju epidemiološke mere i preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)