U PRNjAVORU REŠAVAJU PREDIZBORNA OBEĆANjA I GORUĆE PROBLEME: Za kontejnere 50.000 KM, stižu i dva kamiona

N.Đurić

13. 01. 2021. u 15:39

У ПРЊАВОРУ РЕШАВАЈУ ПРЕДИЗБОРНА ОБЕЋАЊА И ГОРУЋЕ ПРОБЛЕМЕ: За контејнере 50.000 КМ, стижу и два камиона

Foto: A.Atić

PRNjAVORSKOM Komunalnom preduzeću „Park“ na korištenje su predana 74 nova kontejnera za skupljanje mešovitog otpada, koje je obezbedila ovdašnja opštinska uprava.

Načelnik opštine Darko Tomaš najavljuje da je ovo jedan od novih koraka na rešenju gorućeg problema za šta je iz opštinske kase izdvojeno 50.000 maraka. On najavljuje i nabavku specijalnih kamiona za odvoz smeća.

-Sugrađani su na kontejnere, kao jedan od problema skupljanja mešovitog otpada, ukazali i pre izbora. Evo, mi to, za početak, rešavamo prioritetnom kupovinom kontejnera. Inače, posljednji put kontejneri za grad Prnjavor su nabavljeni još pre 15 godina, tačnije 2005. godine-podseća Tomaš.

Foto: A.Atić

Uz raspored dobro očuvanih kontejnera, u opštinskom budžetu za narednu godinu biće obezbeđena sredstva za nabavku još 70 novih kontejnera.

-Osim u gradu, oni će biti raspoređeni po mesnim zajednicama na upotrebu, pre svega za škole i groblja-kaže, za „Novosti“, Tomaš.

On najavljuje da će uskoro Komunalno preduzeće „Park“ na raspolaganju imati i dva nova vozila za odvoz smeća.

-Tender je već otvoren 4. januara, izabran izvođač, u toku je 15 dana žalbenog roka i 20. januara biće potpisan ugovor o kupovini dva kamiona. Tada ćemo tačno znati o kojoj vrsti vozila i vrednosti je reč, ali je izvesno da će biti od velikog značaja za naše građane-ističe Tomaš.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)