U PRIJEDORU UHAPŠEN MLADIĆ: Preteći nožem od invalida ukrao novac i protezu za nogu

O. M.

11. 01. 2021. u 10:06

VIŠESTRUKI prestupnik Ranko Rakić (24) iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je izvršio razbojništvo nad osobom sa invaliditetom, od koga je ukrao novac, protezu za nogu i mobilni telefon kako bi ga onemogućio da pozove policiju.

У ПРИЈЕДОРУ УХАПШЕН МЛАДИЋ: Претећи ножем од инвалида украо новац и протезу за ногу

Foto: O. M.

U PU Banjaluka navode da se Rakić sumnjiči da je na Božić 7. januara kroz poluotvoren prozor ušao u privatnu kuću i uz pretnju nožem od vlasnika oteo torbicu u kojoj se nalazilo 200 maraka.

- S obzirom na to da je oštećeni osoba sa invaliditetom R. R. je od njega ukrao protezu za levu nogu, kao i mobilni telefon s namerom da ga spreči da pozove policiju - rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Nezvanično saznajemo da je policija protezu pronašla u smeću jedne komšijske kuće. Osim za razbojništvo Rakić je osumnjičen i da je izvršio dve provale u kioskeu Banjaluci. Nakon kriminalističke obrade Rakić je pušten na slobodu i protiv njega će biti podnesena prijava Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

Rakić ima bogat kriminalni dosije. Policija je protiv njega podnosila na desetine prijava i sumnjiči ga za stotinjak krivičnih dela. Poslednji put hapšen je u oktobru nakon što je ukrao "mercedes" s kojim je izazvao dve saobraćajne nesreće i pobegao. I ranije je hapšen zbog krađa automobila, oduzimanja i oštećenja tuđe stvari, teških krađa, teških telesnih povreda, krađa i drugih krivičnih dela. Sredinom godine nadzorne kamere su ga snimile u krađi plastične lutke. I Nemačka policija ga je sumnjičila da je od 2016. godine počinio 36 krivičnih dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!