UDRUŽENO DO PARTNERA: Ozvaničavanje inače čvrstih veza Loznice i Ugljevika

V. M.

12. 11. 2020. u 10:45

POLAZEĆI od Sporazuma o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske, i kao kruna sjajnih odnosa grada Loznica i opštine Ugljevik, u Ugljeviku će sutra biti potpisivanjem protokola i ozvaničeno prijateljstvo i saradnja dve lokalne zajednice, sa dve obale Drine.

УДРУЖЕНО ДО ПАРТНЕРА: Озваничавање иначе чврстих веза Лознице и Угљевика

Foto: V.Mitrić

Saradnju su, ranije ozvaničile ustanove kulture Vuk Karadžić iz Loznice i Filip Višnjić iz Ugljevika, a sada će, kako kaže loznički gradonačelnik, Vidoje Petrović, "želji za daljim razvijanjem i podsticanjem saradnje između dve zajednice, u uverenju da će saradnja u oblasti sporta i omladine doprineti produbljivanju veza između dve strane, biti potpisan protokol predstavnika ustanova i organizacija, koje se bave mladima".

Protokol će, u prisustvu gradonačelnika Vidoja Petrovića i njegovog ugljevičkog kolege, Vasilija Perića, potpisati i predsatavnici sortskih organizacija i ustanova, čime se, zapravo, podržava saradnja u oblastima sporta i omladine, uvažavajućiprincipe slobodne razmene informacija i vrednosti iz oblasti sporta, omladinske politike i mobilnosti mladih.

- Dogovor je da se naročit podržava saradnju kroz zajedničku realizaciju projekata zajedničku obuku kadrova na teme od značaja iz oblasti sporta i omladinske politike, kroz omladinske razmene i organizovanje sportskih turnira - kaže načelnik Perić.

Foto: V. Mitrić

 

Gradonačelnik Petrović ističe održavanje i unapređivanje saradnju institucija iz oblasti razvojasporta i omladinske politike radi realizacije zajedničkih projekata, razvoja sporta,koji se tiču uključivanja dece i omladine u sportske aktivnosti, promocije značaja bavljenja sportom, a posebno sportom osoba sa invaliditeto) unapređenja informacionih sistema u sportu, stručnog usavršavanja sportista i sportskih radnika, organizovanja sportsko-stručnih i omladinskih seminara i kampova, organizovanja sportskih i omladinskih manifestacija od značaja za obe strane, organizovanja zajedničkih omladinskih temetskih konferencija i seminara, saradnje omladinskih organizacija i udruženja građana opštine Ugljevik i grada Loznice, podršku razvoja programa neformalnog obrazovanja, razmene mladih u međunarodnim obrazovnim projektima.

Ozbiljno se računa, kako kažu Petrović i Perić, na stvaranje uslove za zajedničko učestvovanje u prekograničnoj saradnji i apliciranju sa projektima kod međunarodnih donatora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)