KAPITALNA ULAGANJA U MODRIČI: Sela se pretvaraju u urbane sredine

V.B.

11. 11. 2020. u 15:10

U OKVIRU kapitalnih ulaganja na području opštine Modriča rade se infrastrukturni objekti u gotovo svim Mesnim zajednicama.

КАПИТАЛНА УЛАГАЊА У МОДРИЧИ: Села се претварају у урбане средине

Foto: V.B.

Trenuno se radi uređenje Svetosavske, glavne gradske, ulice, a u mesnim zajednicama Vranjak i Koprivna asfaltirano je pet seoskih puteva čija je ukupna vrijednost peko 185 hiljada marka.

U Svetosavskoj ulici uređeno je više od 50 parking mesta, a građanima će posebno značiti ona ispred Doma zdravlja. Istovremeno, u ovoj ulici rade se trotoari i ulična rasveta. Uskoro će građani Modriče moći slobodnije i sigurnije da se kreću šetalištem, a ispred Doma zdravlja biće smanjene saobraćajne gužve.

Foto: V.B.

- Sve je ovo lepo i moramo biti zadovoljniji. Lakše se može doći u Dom zdravlja, ulična rasveta je takođe važana, trotoari za šetnju. Međutim bojim se da je ovo samo pored izbore, pa čim oni prođu sve će stati.- sumnjičav je modričanin Aldin Alić.

Osim jezgra grada, u toku je i asfaltiranje pet seoskih puteva u MZ Vranjak i Koprivna. Dva kilometra novih puteva za meštane mnogo znače. Pero Pantić i Novak Vasilić iz Vranjaka su zadovoljini asfltranim putevima.

Foto: V.B.

- Nema više blata niti udarnih rupa na putu.Traktorom je ovuda bilo teško proći a sad ćemo lakše i brže stizati u Modriču da obavimo svoje poslove.- kažu Pero i Novak.

- Ovo je zaselak Šušnjari i ovaj put smo mi održavali u solidnom stanju. Sada smo se angažovali sa opštinom i evo dobili smo asfalt koji nam mnogo znači, prvo za nas meštana ali i za celo selo.- kaže Petar Marković iz Koprivne.

Za uređenje Svetosavske ulice i parkinga iz budžeta opštine Modriča izdvojeno je 97 hiljada maraka .Vrednost radova na asfaltiranju pet seoskih puteva u Mesnim zajednicama Vranjak i Koprivna veća je od 88 hiljada maraka.

Foto: V.B.

- U Budžetu opštine Modriče za kapitalne investicije ove godina su planirana 4 miliona i 365 hiljada maraka od čega je za izgradnju gradskog bazena predviđeno milion i 300 hiljada. To su kreditna sredstva. U toku je realizacija pored navednih još nekoliko projekata u svim mesnim zjaednicama koji će biti nastavljeni i naredne godine ako se ne uspe zavšiti do kraja kalendarske 2020.godine.- naglasio je Nikola Savić, zamenik načelnika opštine Modriča.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna