PARASTOS ZA 301 POGINULOG BORCA: Sećanje na vojnike RS uoči krsne slave opštine Ugljevik

V.Mitrić

26. 10. 2020. u 22:24

NA gradskom trgu u Ugljeviku, uoči slave ove opštine - Svete Petke Paraskeve služen je parastos za 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske iz ovoga kraja.

ПАРАСТОС ЗА 301 ПОГИНУЛОГ БОРЦА: Сећање на војнике РС уочи крсне славе општине Угљевик

Foto: V.Mitrić

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić podsetio je da je dužnost i obaveza svih da njeguju ideale za koji su živote položili borci Vojske Republike Srpske.

- Svake godine uoči slave opštine, kao i svih važnih datuma,  sećamo se onih koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, a naša dužnost i obaveza je da pomognemo njihovim potomcima, i da sve učinimo da u narednom periodu budemo bolji i marljiviji i da srpski narod živi u slobodi", poručio je Perić.

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Jovan Marinković rekao je da slava, uvijek započinje sjećanjem na one koji su dali živote za slobodu srpskog naroda i Republiku Srpsku.

Foto: V.Mitrić

 

„Poginulim borcima smo zahvalni za sve ono što danas imamo a to je sloboda. Ugljevik je dao mnogo u otadžbinskom ratu, 301 poginulog borca Vojske Republike Srpske, Prva majevička brigada je brojala oko 3.000 Ugljevičana a 648 ih je ranjeno", rekao je Marinković.

Poštu poginulim borcima odali su porodice, saborci,  predstavnici lokalne vlasti, Boračke organizacije ove opštine, Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, Policijske stanice Ugljevik i Rudnika i termoelektrane Ugljevik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!