I SOKOLAC DOBIO “LIČNU KARTU” ZA ULAGANJA: Predstavništvo RS u Srbiji realizuje projekat skeniranja opština

R. MILOVIĆ - S. MIŠLjENOVIĆ

13. 10. 2020. u 10:19

SVOJE mesto u projektu skeniranja opština i gradova Srpske, koje je pokrenulo Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, a s ciljem promocije njihovih potencijala i privlačenja investitora iz regiona i šire, posle Trebinja našla je i opština Sokolac iz srca Romanije.

И СОКОЛАЦ ДОБИО “ЛИЧНУ КАРТУ” ЗА УЛАГАЊА: Представништво РС у Србији реализује пројекат скенирања општина

Foto Opština Sokolac

Šume, bistre reke, pašnjaci, nadaleko poznati kajmak i sir samo su deo biltena o Sokocu koji je prosleđen na mejl adrese više hiljada poslovnih ljudi u regionu.

Načelnik Sokoca Milovan Bjelica kaže za "Novosti", da će zahvaljujući svojevrsnoj "ličnoj karti" biti još vidljiviji među turistima i investitorima, što će biti dodatni vetar u leđa za razvoj.

Kada je u pitanju ekonomski razvoj opštine, on izdvaja industrijsku zonu u Podromaniji, koja zadovoljava sve potrebe investitora, jer ima savremeni vodovod, kanalizaciju, elektromrežu i pristupne puteve.

- Tu se već nalazi određeni broj privrednih subjekata, a jedan deo je u izgradnji. Brzi putevi i aerodrom na Glasincu, koji su planirani u budućnosti, dodatno će povećati vrednost ove industrijske zone - istakao je Bjelica.

Prema njegovim rečima, jedan od značajnijih projekata u narednom periodu je izgradnja gradske kuće, u kojoj će biti smešteni obdanište, konferencijska sala, deo lokalne uprave, TO, pozorište, muzej i kino-sala.

- Taj projekat će našoj opštini dati neprocenjivu kulturnu i turističku vrednost. U toku je procedura izbora rešenja, nakon čega ćemo pristupiti izradi kompletnog projekta gradske kuće - naglasio je Bjelica.

VODIČ ZA ULAGANjA

ŠEF Predstavništva RS u Srbiji Mlađen Cicović kazao je da je Sokolac druga po redu lokalna zajednica koja je dobila svojevrsnu "ličnu kartu".

- Što se tiče Sokoca, interesovanje je veliko, dobili smo dosta poziva iz mnogih krajeva RS i Srbije. Bilteni o lokalnim zajednicama u Srpskoj, osim za saradnju i potencijalna ulaganja, dobar su vodič svima koji u RS planiraju odmor, sajmove, edukativne posete, kongrese i slično - kazao je Cicović, i dodao da će i Gradiška uskoro dobiti "ličnu kartu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić