KOMUNALCI PONOVO U ŠTRAJKU: Radnicima bilećkog "Komusa" kasne dve zarade

D. C.

13. 10. 2020. u 07:13

RADNICI bilećkog "Komusa" ponovo su stupili u štrajk, a i ovog puta razlog su neisplaćene zarade. Kako kažu, duguju im dve plate za avgust i septembar, kao i pola regresa koji su dobili zahvaljujući sudskoj odluci.

КОМУНАЛЦИ ПОНОВО У ШТРАЈКУ: Радницима билећког Комуса касне две зараде

Radnici "Komusa"

- Nismo imali drugi izbor nego da ponovo stupimo u štrajk. Većina nas ima kredite, a već su neki od radnika dobili obaveštenje od banaka da će i ako budu isplaćene plate moći podići samo minimalni iznos zbog duga od dve rate. Opština Bileća kasni sa prebacivanjem novca na naš račun, ali što je još gore, uporno nam obećavaju da će to biti uskoro i to traje više meseci - kaže Dobroslav Kašiković, predsednik štrajkačkog odbora "Komusa".

Radnici "Komusa" skoro svaku svoju platu moraju tražiti obustavljenjem rada, a sem toga, kažu, rade u izuzetno lošim uslovima.

- Mi radimo svoj posao i po snegu, kiši, vrućinama. Plate su minimalne, ali se ne želimo kada su redovne. Ovako skoro svi smo podstanari, imamo kredite, a, nažalost, jedini način da dođemo do svojih zarada je štrajk - istakao je Miro Šakotić, radnik "Komusa".

Na lošu situaciju u tom preduzeću požalio se i Zoran Ćebedžija.

- Imamo dosta problema. Kasne plate, kasne uplate za radni staž, a mi svako malo moramo u štrajk. Ni ovogputa ne tražimo ništa nego ono što smo mukotrpno zaradili - naglasio je Ćebedžija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024