DODIK O SITUACIJI U REGIONU: Ne damo saglasnost za priznavanje tzv. Kosova, podrška Malom Šengenu

S. M.

06. 10. 2020. u 16:49

MILORAD Dodik, srpski član Predsedništva BiH, rekao je danas na pres-konferenciji u Sarajevu da Republika Srpska neće dati saglasnost za priznanje samoproglašenog Kosova te da je taj stav prenio i delegaciji Švedske sa kojom se danas sastao u Sarajevu.

ДОДИК О СИТУАЦИЈИ У РЕГИОНУ: Не дамо сагласност за признавање тзв. Косова, подршка Малом Шенгену

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Dodik je istakao da Srpska ne priznaje samoproglašenu nezavisnost Kosova, ali da je spremna na saradnju sa regionom u okviru inicijative mali Šengen.

- RS je ta koja ne želi dati saglasnost da BiH prizna Kosovo, ali postoji mogućnost da se odnosi relaksiraju kroz projekat malog Šengena, nadam se da ćemo uskoro moći ući u taj proces - rekao je Dodik.

Dodik je na konferenciji u Istočnom Sarajevu rekao da je švedskoj delegaciji prenio stav podrške ovoj inicijativi, navodeći da su i druga dva člana Predsedništva BiH podržala ovu inicijativu.

On je naveo da članovi Predsedništva u petak putuju u Brisel gđe ih očekuju sastanci sa evropskim zvaničnicima.

Govoreći o NATO, Dodik je rekao da BiH ne može biti naterana na nešto oko čega nema unutrašnjeg konsenzusa.

Istakao je da je apsolutno jasno da nema saglasnosti oko ulaska BiH u NATO, ali je dodao je da je važno obezbediti saradnju sa NATO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)