ZBOG KORONE DOSTAVA HRANE - JEDNA MARKA: Ugostitelji iz Banjaluke naplaćuju uslugu koja je do sada bila besplatna

S. MIŠLjENOVIĆ

06. 10. 2020. u 14:17

PRITISNUTI novim pravilima rada zbog epidemije virusa korona, ugostitelji iz Banjaluke, koji dostavljaju hranu, od danas će ovu uslugu naplaćivati jednu konvertibilnu marku.

ЗБОГ КОРОНЕ ДОСТАВА ХРАНЕ - ЈЕДНА МАРКА: Угоститељи из Бањалуке наплаћују услугу која је до сада била бесплатна

Foto "Novosti"

Ovo je prvi put da banjalučki ugostitelji, koji imaju svoje dostavljače sada, naplaćuju uslugu dostave. Na ovaj potez su se odlučili, kako kažu za "Novosti", jer je korona donela znatno smanjen obim poslovanja, a posao je definitvno opao kod svih.

- Na svakom koraku u našoj branši se oseti pad posla i prometa. Nemamo ni goste iz inostranstva koji su donosili zaradu. Ako želimo, a želimo, da zadržimo naše momke koji rade dostavu odlučili smo se da to od danas naplaćujemo jednu marku. Ovo je simbolična cena za naše građane, ali će značiti za naše budžete. Želimo da zadržimo naše dostavljače. Njih u gradu ima više od stotinu - ističu ugostitelji.

Realno

- Sve usluge se moraju naplatiti. Možda će biti i onih koji ovo neće prihvatiti, ali realno je da iza ove odluke stanu svi ugostitelji koji rade svoju dostavu - smatra Željko Tatić.

Takođe, dodaju da preuzimanje hrane u njihovim objektima i dalje ostaje besplatno za građane. Banjalučki ugostitelji tvrde i da potreba za dostavom hrane raste iz godine u godinu.

Željko Tatić, Foto "Novosti"

- Zbog većeg broja obroka u dostavi rastu i naši troškovi. Nije realno hranu dostaviti na kućnu adresu, udaljenu kilometrima, upakovanu u jednokratnu ambalažu, po ceni kao u našem objektu - ističu ugostitelji.

Ovakvu odluku ugostitelja podržalo je i Udruženje radnika ugostiteljstva i turizma RS.

- Tržišna ekonomija diktira cene. I pokazala je da ugostitelji u RS od uvođenja raznih mera zbog epidemije imaju mnogo troškova. Odluka o uvođenju jedne marke za dostavu je apsolutno opravdana i podržavamo je - kaže Željko Tatić, predsednik pomenutog udruženja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!