MEĐU TROJE ZARAŽENIH I UČITELJICA, 12 UČENIKA U IZOLACIJI: Epidemiološka situacija u Prnjavoru

N. Đurić

22. 09. 2020. u 15:17

NAKON susedne Dervente gde su u dve osnovne škole, OŠ „Nikola Tesla“ i OŠ „19. april“, koronom zaražena dvojica nastavnika a trenutno više od 60 učenika stavljeno u izolaciju, virus je ušao i školu u Prnjavoru, gde je zaražena jedna učiteljica a njen razred stavljen u četrnaestodnevnu izolaciju.

МЕЂУ ТРОЈЕ ЗАРАЖЕНИХ И УЧИТЕЉИЦА, 12 УЧЕНИКА У ИЗОЛАЦИЈИ: Епидемиолошка ситуација у Прњавору

Foto: N. Đurić

- Osoba mlađe životne dobi radi kao učiteljica u produženom boravku u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“. U skladu sa uputama Higijensko–epidemiološke službe Doma zdravlja Prnjavor, deca koja su boravila u produženom boravku u drugoj grupi biće stavljena u kućnu izolaciju u trajanju od 14 dana-i zvanično je danas saopšteno iz Opštinskog štaba za vanredne situacije Prnjavor. 

To nam je portvrdio i Vojin Gluvić, direktor OŠ „Nikola Tesla“, dodavši da su u ovoj najvećoj prnjavorskoj školi preduzeli sve mere opreza i zaštite.

- Zvaničan izveštaj o prisustvu korona virusa je saopšten danas, ali pošto je učiteljica bila na nastavi u prošli petak, da bi izbegli svaki rizik i eventualne posledice, postupili smo po uputama Higijensko–epidemiološke službe Doma zdravlja. Tako je, uz učiteljicu, na kućnu izolaciju stavljeno i 12 učenika, tačnije dece koja su pohađala nastavu u produženom boravku-kaže, za „Novosti“, Gluvić.

Direktor „Tesle“, koja broji više od 870 učenika, izražava nadu da niko od učenika nije zaražen, pošto je, kako kaže, učiteljica poštovala sve mere zaštite, uz distancu je nosila i masku. Istovremeno, svakodnevno se vrši i redovito provetravanje prostorija, kao i po četiri puta dezinfekcija podova i plafona.

Inače, danas je navedeno da su još ukupno tri osobe zaražene korona virusom u Prnjavoru.

Osim učiteljice, novozaraženi su i muškarac i žena srednje životne dobi, koje se nalaze u kućnoj izolaciji.

Pod zdravstvenim nadzorom trenutno se nalazi 56 osoba, a od početka pandemije na području prnjavorske opštine registrovana je ukupno 221 oosba zaražena virusom korona, a 185 lica se oporavilo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!