PRED OTVARANJE BJELJINSKOG CENTRA ZA DECU SA POSEBNIM POTREBAMA: Zbog manjka kapaciteta smeštaj i u porodicama

V. MITRIĆ

05. 09. 2020. u 20:51

DNEVNI centar za decu s posebnim potrebam,a u okviru nove zgrade Centra za socijalni rad, trebalo bi da bude otvoren u oktobru i u njemu će biti mesta za 30 dece.

ПРЕД ОТВАРАЊЕ БЈЕЉИНСКОГ ЦЕНТРА ЗА ДЕЦУ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА: Због мањка капацитета смештај и у породицама

Foto: V. Mitrić

Ovo je rekao gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić u razgovoru sa predstavnicima Udruženja „Drugačiji svijet“ koje okuplja članove porodica dece, mladih i odraslih sa autizmom.

- Nažalost, u Dnevnom centru neće biti mesta za svu decu s posebnim potrebama. Da bi ovim porodicama bar malo olakšali probleme sa kojima se svakodnevno suočavaju, nastojaćemo da povećamo izdvajanja iz gradskog budžeta za smeštaj u porodici. Razumemo da, bez obzira na svu ljubav koju ova deca imaju, nije lako obezbediti egzistenciju, s obzirom na to da često bar jedan roditelj ne radi, jer mora da stalno bude uz dete, često ne rade oba roditelja ili je reč o samohranim roditeljima. Zato verujemo da će podrška koju će dobijati od Dnevnog centra, odnosno, veći iznos para za smeštaj u porodicama, učiniti da ovoj deci i njihovim porodicama brige budu smanjene – poručio je gradonačelnik Mićić.

Roditelji iz „Drugačijeg svijeta“ su izrazili zadovoljstvo zbog ove pomoći i podrške Gradske uprave ovom udruženju.

- Svaki od roditelja se bori za svoje dete koliko god može, a roditelji iz našeg Udruženja daju sve od sebe 24 sata dnevno, jer imaju decu kojoj je potrebna celodnevna pažnja. Osnovali smo Udruženje „Drugačiji svijet“ kako bismo pomagali jedni drugima, a Dnevni centar i ovo povećanje izdvajanja će nam omogućiti da lakše izađemo na kraj sa problemima sa kojima se moramo boriti – istakla je predsednik Udruženja Kaća Blagić.

Dnevni centar za decu sa posebnim potrebama je opremljen u skladu sa savremenim standardima, uključujući igralište pored Centra, a u njemu će o deci brinuti tim defektologa i drugih stručnjaka u ovoj oblasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024