PRVI ŠPANAC SANČEZ: Biciklistička trka Beograd - Banjaluka

V.Mitrić

04. 09. 2020. u 20:37

BICIKLISTI koji učestvuju na 14. Mađunarodnoj trci „Beograd – Banjaluka“ uspešno su stigli u Bijeljinu, a pobednik prve etape na putu ka najvećem gradu Republike Srpske je Havijer Kanjelas Sančez iz Španije.

ПРВИ ШПАНАЦ САНЧЕЗ: Бициклистичка трка Београд - Бањалука

Novosti

- Od početka trke smo želeli da nametnemo žestok ritam i da uspešno dođemo do završnice. Ipak, pratile su nas tri veoma spremne ekipe, borili smo se do kraja, ali je presudila naša dobra organizacija. Ja sam inače sprinter u timu i mislim da će nam sutra biti mnogo teže jer je reč o brdskoj etapi, za razliku od današnje ravničarske – poručio je dvadesettrogodišnji Sančez.

Gradonačelnik Mićo Mićić istakao je da je ponosan jer grad Bijeljina jedanaesti put učestvuje u organizovanju Međunarodne biciklističke trke „Beograd – Banjaluka“.

- Iako je pandemija virusa korona i dalje prisutna, opravdali smo titulu Evropskog grada sporta za 2020. godinu. Utisci su odlični, zahvaljujući pre svega dobroj organizaciji trke i trudićemo se da je u budućnosti učinimo još kvalitetnijom i nastavimo sa promocijom sporta i zdravog načina života – naglasio je Mićić.

Direktor Trke Vladimir Kuvalja zahvalio je Bijeljincima koji su dočekali bicikliste u centru grada i pružili im podršku na njihovom putu ka cilju.

- Bilo je veličanstveno, od prepunog Beograda, preko Obrenovca i Šapca, a vožnja koju su biciklisti priredili za stanovnike Bijeljine po ulicama u centru grada potvrđuju koliko ovakvi događaji mogu da doprinesu promociji samih lokalnih zajednica. Nadam se da će ovakvi dočeci biti nastavljeni i narednih dana, sve do Banjaluke – naveo je Kuvalja.

Međunarodna biciklistička trka „Beograd - Bijeljina“ startovala je danas u Beogradu i uprkos pandemiji virusa korona okupila oko 100 takmičara iz dvadesetak zemalja - Kazahstana, Kine, Kambodže, Ujedinjenih Arapskih Emirata i petnaestak evropskih država.

Ova trka uvrštena je u kalendar Svetske biciklističke federacije, a učesnici će na putu do Banjaluke preći 610 kilometara.

Međunarodna biciklistička unija, zbog aktuelne pandemije virusa korona, propisala je stroge epidemiološke mere koje svi učesnici karavana moraju da poštuju, a jedna od njih je odvoen smeštaj ekipa u hotelima.

Nastavak druge etape trke planiran je za sutra, 5. septembar, kada će biciklisti krenuti iz Semberije ka Vlasenici, a potom od Brčkog prema Tesliću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024