PETROVIĆ: Pobeda braće u Crnoj Gori je i naša pobeda

S.M.

02. 09. 2020. u 19:15

ПЕТРОВИЋ: Победа браће у Црној Гори је и наша победа

Foto: SNSD

Predsednik Gradskog odbora SNSD u Trebinju Luka Petrović rekao je da je Hercegovina posebno ponosna zbog pobede pravoslavne braće u Crnoj Gori, koje je od prvog dana podržavala u časnoj i dostojanstvenoj borbi za odbranu srpskih svetinja, te naveo da je licemerno ponašanje pojedinih političara koji su mesecima ćutke posmatrali borbu naroda u Crnoj Gori, a danas se diče pobedama koje nisu njihove.

Petrović je rekao da pojedini političari prisvajaju zasluge prvenstveno Srpske pravoslavne crkve i dojučerašnjeg opozicionog bloka u susjdnoj Crnoj Gori.

- Njihovo samoljublje ide do tih granica da šaljući slike iz Crne Gore pokazuju da ne slave pobedu naroda, već glorifikuju sami sebe" kaže Petrović.

On je istakao da je narod Trebinja i cele Hercegovine, predvođen Njegovim preosveštenstvom vladikom zahumsko - hercegovačkim i primorskim Dimitrijem već u decembru poslao jasnu poruku bezrezervne podrške sunarodnicima u Crnoj Gori.

Petrović je naglasio da je u takvim momentima bilo veoma važno imati nedvosmislen stav i da se iskrena i bezinteresna podrška uvek prepozna.

-To nisu bili stranački skupovi, već narodna okupljanja, litije i molebani koji su pokazali da je ovaj narod nedeljiv sa narodom u Crnoj Gori i da je ovo pobeda svih nas, rekao je Petrović i naglasio da nijedan Hercegovac nije ukaljao svoj obraz dajući glas crnogorskom režimu.

On je naveo da je zajedno sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i sugrađanima prvi pružio javnu podršku u najdelikatnijim trenucima za narod u Crnoj Gori, čime je već krajem decembra poslao jasnu poruku da ne podržava vlast u Crnoj Gori.

-Prve poruke podrške upućene su već 29. decembra sa Trga slobode, nakon čega je organizovana Svetovasilijevska litija u kojoj je na hiljade vernika koračalo od Mrkonjića do Trebinja, a 23. avgusta je održana auto-litija od Trebinja do Klobuka, podsetio je Petrović, koji je i izvršni direktor Saveza opština i grada istočne Hercegovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)