SPREMNO DOČEKALI UČENIKE: Razredi mahom podeljeni u dve grupe, časovi skraćeni, smene razdvojene

E.V.N.

01. 09. 2020. u 20:34

ŠKOLSKA zvona u uslovima epidemije virusa korona zazvonila su juče u svim osnovnim i srednjim školama širom Srpske.

СПРЕМНО ДОЧЕКАЛИ УЧЕНИКЕ: Разреди махом подељени у две групе, часови скраћени, смене раздвојене

Foto B.Milošević

Razredi su u većini škola podeljeni u dve grupe, smene vremenski razdvojene da bi se ostavilo prostora za dezinfekciju učionica, časovi su skraćeni, a sekcije ukinute.

Ministarka prosvete i kulture RS Natalija Trivić, rekla je nakon sednice Republičkog štaba za vanredne situacije, da će svaka škola imati beskontaktni toplomer, za slučaj da se neko od učenika ili nastavnika prijavi da ima određene zdravstvene tegobe.

Maske su obavezne u javnom prevozu koji deca koriste, kao i u školskom dvorištu. U učionici maske neće biti potrebne, jer u svakoj može da sedi najviše 15 đaka.
Nastava, ove godine, zbog epidemiološke situacije počinje u posebnim uslovima, a roditelji veruju da će sve proteći u najboljem redu.

U trebinjskim osnovnim i srednjim školama ove godine upisano je 230 prvačića.

- Nadam se da neće biti problema. Ne bih volela da se prekida nastava, pogotovo za prvačiće koji ne znaju šta je učionica, učiteljica, koji tek treba da osete čari škole, drugarstva i svega ostalog - rekla je Nataša Prodan, majka jednog prvačića.

Učenici su podeljeni po grupama i skraćena je nastava, a učitelji kažu da su škole spremno dočekale učenike.

- Deca dolaze sa maskama, prilikom ulaska u školu obavezna je dezinfekcija obuće, ulazi se po grupama, čekaju se nastavnici - rekao je Milorad Nadaždin, direktor trebinjske OŠ "Sveti Vasilije Ostroški".

Grad Doboj je za veću zaštitu đaka od virusa korona za sve škole na tom području obezbedio bezkontaktne toplomere, kao i sufinansirao troškove prevoza učenika.

- Drugu polovinu prevoza učenika plaća nadležno ministarstvo, red vožnje autobusa prilagođen je procesu nastave, uvedene su nove linije - rekao je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

PREDSEDNICA SA ĐACIMA

učenici OŠ "Jovan Dučić" iz Patkovače kod Bijeljine započeli su školsku godinu u društvu predsednice RS Željke Cvijanović. U toj školi grade se dve učionice i fiskulturna sala za čiju izgradnju je Vlada Srbije izdvojila 500.000 KM, Vlada RS 283.000, a oko 100.000 KM lokalna zajednica.

- Zadovoljstvo je posetiti mesnu zajednicu kao što je Patkovača, u kojoj se beleži rast stanovništva, posetiti školu u kojoj učionice nisu prazne - istakla je Cvijanovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)