EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U REPUBLICI SRPSKOJ: Još 89 novoobolelih, jedna osoba preminula

S.M.

29. 08. 2020. u 11:23

U REPUBLICI Srpskoj je u poslednja 24 sata prisustvo virusa korona utvrđeno kod još 89 osoba, a jedna osoba je preminula saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Још 89 новооболелих, једна особа преминула

Foto D. Pozderović

Kako su dodali iz Instituta, prijavljena im je smrt muškarca iz Foče koji je bio zaražen virusom korona. Kada je reč o novooboljelima, radi se o 48 muških i 41 ženskoj osobi, od kojih je 14 mlađe, 56 srednje i 19 osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, 14 osoba je iz Banjaluke, osam iz Zvornika, po sedam iz Gradiške, Istočne Ilidže i Pala, po šest iz Doboja i Prijedora, po četiri iz Teslića i Istočnog Novog Sarajeva, po tri iz Laktaša, Foče, Oštre Luke i Bijeljine, dvije iz Šekovića i po jedna iz Dervente, Šamca, Bratunca, Kozarske Dubice, Kneževa, Srebrenice, Višegrada, Osmaka, Petrova, Čelnica, Ribnika i Kotor Varoša.

Od početka epidemije u RS potvrđeno je ukupno 7.257 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 245 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Od novog virusa korona do sada se oporavilo ukupno 4.254 osoba, a testirane su ukupno 63.909 osobe. Ukupan broj hospitalizovanih trenutno je 234. U RS pod zdravstvenim nadžorom trenutno je 3.181 osoba, a nadžor je završen kod 54.375 osobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri