MILORAD DODIK U RIBNIKU: Bošnjake ćemo zvati muslimanima dok god Izetbegović govori bosanski Srbi

S. M.

četvrtak, 13. 08. 2020. u 18:15

МИЛОРАД ДОДИК У РИБНИКУ: Бошњаке ћемо звати муслиманима док год Изетбеговић говори босански Срби

D. Pozderović

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Ribniku da je atmosfera za Srbe u Federaciji BiH (FBiH) u pogledu ostvarivanja njihovih prava veoma loša, zbog čega će, ma gde god živeli u tom entitetu, imati njegovu i podršku institucija Republike Srpske.

- Oni su ti koji najbolje svjedoče o tome koliko je važno imati Republiku Srpsku. Oni ne kriju da nama to kažu i zadovoljni su Srpskom jer da je nema, bili bi potpuno marginalizovani do svog biološkog nestanka, izjavio je Dodik novinarima.

Dodik, koji je lider SNSD, naglasio je da ova stranka i zbog zaštite prava Srba u FBiH izlazi na lokalne izbore u 25 federalnih opština, a sve da bi konsolidovala i okupila srpsku zajednicu u tom entitetu.
- Želimo da damo podršku našem narodu i to ćemo nastaviti da radimo, kao i da animiramo Srbiju da to čini kao što je činila u Drvaru, Mostaru i u drugim mestima gde žive naši ljudi. Dakle, tamošnje Srbe prvo moramo ohrabriti da se jasno deklarišu i da ističu svoje poreklo, istakao je Dodik.
On je najavio da će Bošnjake ubuduće karakterisati kao muslimane sve dok lider SDA Bakir Izetbegović ne prestane govoriti "bosanski Srbi".
-Mi nismo nikakvi  "bosanski Srbi", mi smo Srbi", poručio je Dodik.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

Milovanov Srbislav

14.08.2020. 10:24

Dodik je pravi prestavnik Srpskog naroda u Bosni i u pravu je za sve Alija politiku Mudjehadina neka sprovodi u Arapskom svetu ako moze a ne kod nas u Evropi

duduk

14.08.2020. 18:05

ajd sad drugacije pa da muslimani u raskoj zatraze to isto tj. zastitu od bih ili neke druge drzave ne daj boze... nema srece na balkanu a velike sile trljaju ruke vec dva veka... kad svi mi shvatimo da na balkanu zivimo mi a ne nasi tzv zastitnici nema nam spasa i bice nas sve manje iz godine u godinu...