SITUACIJA JE VEOMA LOŠA: Dodik prokomentarisao odnos prema Srbima u Federaciji BiH

SRNA

13. 08. 2020. u 17:35

SRPSKI ČLAN Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Ribniku da je atmosfera za Srbe u Federaciji BiH u pogledu ostvarivanja njihovih prava veoma loša, zbog čega će, ma gde god živeli u tom entitetu, imati njegovu i podršku institucija Republike Srpske.

СИТУАЦИЈА ЈЕ ВЕОМА ЛОША: Додик прокоментарисао однос према Србима у Федерацији БиХ

Foto D. Pozderović

- Oni su ti koji najbolje svedoče o tome koliko je važno imati Republiku Srpsku. Oni ne kriju da nama to kažu i zadovoljni su Srpskom jer da je nema, bili bi potpuno marginalizovani do svog biološkog nestanka - rekao je Dodik.

Dodik, koji je lider SNSD, naglasio je da ova stranka i zbog zaštite prava Srba u FBiH izlazi na lokalne izbore u 25 federalnih opština, a sve da bi konsolidovala i okupila srpsku zajednicu u tom entitetu.

Prema njegovim rečima, ovoj opštini biće odobrena sredstva za opremanje vrtića, izgradnju vatrogasnog doma i završetak projekta vodosnabdevanja na prostoru Manjače.

Najavio je da će u narednih desetak dana posetiti Petrovo i sa ljudima iz lokalne vlasti, koji su nedavno napustili SDS i prešli u stranku čiji je lider, dogovoriti rešavanje svih problema u toj lokalnoj zajednici. Dodik je rekao da je SDS u Petrovu pokušao nešto da uradi preko svog lidera Mirka Šarovića i zajedničkih institucija, ali da ništa nisu uradili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)