HAPŠENI SUPRUŽNICI, ODUZET HELIKOPTER: Žena radila kao zubar sa falsifikovanom diplomom

S. M.

16. 07. 2020. u 19:20

U POLICIJSKOJ akciji “Parma 2” danas su u Banjaluci uhapšeni Goran Roso i njegova supruga Martina Roso zbog sumnje da su počinili veliki broj krivičnih dela, potvrđeno je Novostima iz više izvora u MUP RS.

ХАПШЕНИ СУПРУЖНИЦИ, ОДУЗЕТ ХЕЛИКОПТЕР: Жена радила као зубар са фалсификованом дипломом

PU Banjaluka

Nezvanično Martina je falsifikovala diplomu zubara i zatim pružala stomatološke usluge u Banjaluci.

Za supruga se navodi da je između ostalog pretio i policajcima, pored togas osumnjičen je da je prodao automobil "mercedes ML" koji mu je bio poveren na čuvanje pribavljajući na taj način protivpravnu korist od 30.000 KM.

Podsećanja radi njih dvoje su uhapšeni i u akciji „Parma“ sredinom

februara ove godine, takođe zbog više krivičnih dela. Zanimljivo je i da je prilikom hapšenja od njih sada oduzet i helikopter koji je koristio Roso, a za koji je imao falsifikovana dokumenta.

Iz policije su saopštili, koristeći inicijale, da su uhapšeni G.R. i M.R. zbog niza krivičnih dela iz oblasti imovinskog i privrednog kriminaliteta. Takođe iz policije ističu da je u toku pretres na pet lokacija na području Banjaluke koje koriste osumnjičena lica. Pored sušpružnika uhapšen aje i osoba inicijala S.S.

- Za sada je pronađena i oduzeta veća količina novca, uređaji za ometanje, prislušni uređaji, više mobilnih telefona, SIM kartica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih đela, navode iz Policijske uprave.

Iz policije navode da je G.R. uhapšen zbog sumnje da je počinilo krivična dela neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka, zatim ugrožavanje bezbednosti, utaja, prevara i falsifikovanje isprave.

- M.R. je uhapšena zbog sumnje da je počinilo krivična dela falsifikovanje isprave, navođenje na overu neistinitog sadržaja i neovlašteno pružanje medicinskih usluga, navode iz policije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024