CVIJANOVIĆ: Stanari primer uspešne lokalne zajednice

S.M.

14. 07. 2020. u 18:42

PREDSEDNIK Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da su Stanari primer uspešne lokalne zajednice i najavila dalju podršku za realizaciju njihovih strateških projekata.

ЦВИЈАНОВИЋ: Станари пример успешне локалне заједнице

Foto: Srna

- Ponosna sam šta smo sve uspeli da uradimo u nešto više od pet godina i srećna što sam bila na čelu Vlade kada smo donosili odluke o tome da se formira ova opština, izjavila je Cvijanovićeva priliko obilask aopštine sa načelnikom Dušanom Panićem i poslanikomGoranom Jerinićem.

Ona je navela da se, nakon formiranja ove najmlađe lokalne zajednice u Srpskoj, krenulo sa mnogo problema, što je uključivalo razdruživanje sa gradom Doboj i osnivanje službi, ali danas Stanari deluju kao lepo uređena mala lokalna zajednica koja ima velike koristi od toga što se nalazi u blizini auto-puta.

- Ogroman doprinos razvoju daje i veliki privredni subjekt Rudnik i Termoelektrana “Stanari” koji zapošljava značajan broj ljudi, više od 800 radnika, izjavila je Cvijanovićeva tokom posete industrijskoj zoni Dragalovci u Stanarima.

Foto: Srna

Predsednica RS obišla i gradilišta u opštini Stanari

Predsednik Srpske je istakla da podržava inicijativu lokalne zajednice - načelnika Dušana Panića, poslanika u Narodnoj skupštini Srpske Gorana Jerinića, odbornika i svih koji su doprineli da se pravljenjem ovakvih poslovnih zona proširuje kapacitet za novo zapošljavanje i investitori.

Načelnik opštine Dušan Panić istakao je da je lokalna vlast od osnivanja realizovala veliki broj kapitalnih projekata uz obezbjeđivanje dodatnih prava njenim građanima, te da su građani ponosni na svoju opštinu.

On je izrazio nadu da će republičke vlasti podržati kapitalne projekte u ovoj lokalnoj zajednici od kojih je izdvojio lokalni vodovod i gradnju regionalnog puta Tedin Han-Križ, poddionica Zelenkovići-Donji Vitkovci, u dužini od 8,2 kilometra.

Panić je naveo da je poslovna zona u Dragalovcima jedinstvena jer je izgrađena iz lokalnih sredstava, da su za sada interes za ulaganje pokazala tri investitora, ali da je konkretizaciju narušila epidemija virus korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUSLIMANSKI ZLOČIN BEZ KAZNE: Obeležavanje 32.godišnjice od masakra vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu