AMERIČKI DRŽAVLJANIN OSUĐEN ZBOG POKUŠAJA UBISTVA SRĐANA JOVIĆA: Ničega se ne sećam. Pio sam alkohol i tablete, pokušao sam i samoubistvo

Ognjen Matavulj

13. 07. 2020. u 16:39

VLADIMIR Opaček (28) osuđen je u Okružnom sudu u Banjaluci na četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva Srđana Jovića, kojeg je izbo nožem u naselju Starčevica.

АМЕРИЧКИ ДРЖАВЉАНИН ОСУЂЕН ЗБОГ ПОКУШАЈА УБИСТВА СРЂАНА ЈОВИЋА: Ничега се не сећам. Пио сам алкохол и таблете, покушао сам и самоубиство

MUP RS

Osim zatvorske kazne izrečena mu je i obavezna mera psihijatrijskog lečenja u zatvorenoj ustanovi.

U presudi se navodi da je Opaček izbo Jovića u stanju bitno smanjene uračunljivosti, usled poremaćaja ličnosti.

Sve odigralo 3. januara 2019. godine u hodniku zgrade u ulici Rajka Bosnića u Banjaluci. Opaček je, sakriven iza zida, čekao Jovićev dolazak.

Pokušao samoubistvo

U završnim rečima Vladimir Opaček je tvrdio da se ne seća napada, jer je bio pod dejstvom alkohola i tableta.

- Desetak dana pre događaja za koji sam optužen, poginula mi je devojka i od tada sam bio u teškom stanju. Ničega se ne sećam. Pio sam alkohol i tablete, a u to vreme sam pokušao i samoubistvo - rekao je Opaček.

- Kada je posle pola sata Jović izašao iz stana i krenuo prema izlazu iz zgrade Opaček je, bez bilo kakvog povoda i razloga, nasrnuo na njega i nožem ga ubo u grudi. Naneo mu je tešku i po život opasnu ubodnu ranu leve polovine grudnog koša sa povredom gornjeg režnja pluća - navodilo se u optužnici.

Vladimir Opaček ima državljanstvo BiH i SAD, gde je takođe osuđivan. Prema podacima američkih medija on je u saveznoj državi Mejn 28. juna 2013. godine osuđen na 10 godina zatvora zbog pljačke.

Kazna mu je skraćena na pet godina, dok je preostali deo kazne trebala biti uslovna sloboda. Iz zatvora je pušten u oktobru 2017. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Ama ljudi

13.07.2020. 20:14

On se seca svega a kaze da se ne seca jer je pio alkohol i tablete. Ako je zaista imao devojku, treba proveriti kako je umrla. Njega treba lisiti z z z zatvora.