NI "D" OD DEMOKRATIJE: Reagovanje iz Republike Srpske o Rezoluciji o Srebrenici

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

24. 05. 2024. u 11:30

GLASANjE glasanje u Generalnoj skupštini UN pokazalo je svu licemernost zapadnog sveta jer su pogaženi svi mogući demokratski principi.

НИ Д ОД ДЕМОКРАТИЈЕ: Реаговање из Републике Српске о Резолуцији о Сребреници

foto . v mitrić

Rezolucija je usvojena sa 84 glasa „za“ od 193 zemlje. Čak i kada saberete zemlje koje su se izjasnile protiv i uzdržane, više je tih uzdržanih i glasova „protiv“ nego onih „za“ usvajanje. Ni u jednom demokratskom sistemu ne postoji to da je dovoljan broj glasova koji nije ni većina ni od prisutnih, ni od broja članica što je 193, kaže Aleksandar Đurđević, predsednik Skupštine grada Bijeljina. član Predsedništva  SNSD,

Po njegovim rečima, "usvajanje je, ipak, pokazalo da većinski deo sveta nije podržao usvajanje jedne takve rezolucije kojom se, slobodarski, stradalni srpski narod u nekom budućem periodu nastojao okrakterisati kao genocidan".

- Ako pogledate, dakle, zemlje koje su bile uzdržane, koje su bile protiv, populaciju koja živi u tim zemljama, broj tih zemalja, vidi se da je ogromna većina sveta protiv usvajanja takve rezolucije. Deo zapadnog dela sveta pokazuje svo svoje licemerje. Ima li većeg licemerja od toga da upravo Nemačka, koja je istorijski gledano, najveći zlotvor na evropskom kontinentu, bude „uvodničar“ kad je reč o rezoluciji - priča Đurđević . - S druge strane, radujem se Svesrpskom saboru koji će biti održan, koji će ustanoviti politike srpskog naroda na ovim prostorima za budući period.

Dodaje da Srbi se nikada nisu okupljali protiv bilo koga.

- Okupljanje Srba ne treba nikom da smeta, jer nikada Srbi nikoga nisu ugrozili, istorijski gledano uvek smo vodili odbrambenu politiku.Ne sumnjam da će srpski narod, iz svega ovoga izaći još jači. Mnoge izazove smo imali kroz istoriju, veće i jače, i opet smo izlazili kao pobednici pa ne sumnjam da će to biti i ovoga puta - zaključuje Đurđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)