MARFI I ŠMIT SU OBIČNI PREVARANTI: Dodik - Amerika poslala najvećeg kriminalca

Novosti online

17. 04. 2024. u 15:35 >> 15:35

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da su američki ambasador Majkl Marfi i Kristijan Šmit obični prevaranti koji, kako kaže, gledaju kako da stvore nered i iza paravana dogovaraju unosne poslove.

МАРФИ И ШМИТ СУ ОБИЧНИ ПРЕВАРАНТИ: Додик - Америка послала највећег криминалца

Foto: Srna

- Prevarant Marfi pred kraj boravka u BiH pokušava da još nešto ušićari. Što nije najavio da će se sastati sa direktorom IDDEEA? I to kad ta agencija potražuje milione za opremu, opravdavajući to novim troškovima nastalim zbog Šmitovih nametanja, kaže Dodik.

On je rekao da CIK potražuje oko 140 miliona, a da se oni sada javljaju sa zahtevima da kontrolišu izbore i ko će navodno pobediti.

- Jasno je šta je iza celog procesa uvođenja novih tehnologija, da je to već dogovoren posao i da im se zbog toga toliko žurilo s nametanjima. Izbori u BiH su bili fer i pošteni i to su potvrdile sve relevantne institucije i organizacije zadužene za praćenje svih ovih godina, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

On je naveo da je "Amerika poslala najvećeg kriminalca, koji je narušio odnose s celom Republikom Srpskom zbog svojih sumnjivih radnji".

- Odlazak štetočine Marfija Srpska će slaviti, naveo je Dodik.

Naveo je i da Srpska Marfijev odlazak doživljava kao indirektno priznanje Amerike da je napravila pogrešan izbor što je poslala jednu takvu ličnost, koja je, kako kaže, obrukala veliku i moćnu Ameriku na najgori način.

- Srpska je spremna da s novim američkim ambasadorom koji dođe, ukoliko pokaže da poštuje Srpsku i njene institucije, otvori novo poglavlje u našim odnosima, a uvereni smo da će se to i desiti nakon što pobedi Donald Tramp, poručio je Dodik.

BONUS VIDEO: POPLAVE U RUSIJI: Snimci dronom pokazuju poplavama pogođena predgrađa na jugu Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)