DEFILE 500 BAJKERA: Spektakl od Rajske plaže do centra Bratunca

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

01. 08. 2023. u 17:00

BRATUNAC je, u poslednja tri dana, bio domaćin velikog moto- skupa, koji je organizovao ovdašnji Moto-klub "Taurus", uz podršku lokalne samouprave, koji je okupio oko 500 motociklista iz Republike Srpske, BiH, Srbije, regiona i inostranstva.

ДЕФИЛЕ 500 БАЈКЕРА: Спектакл од Рајске плаже до центра Братунца

Foto:V.Mitrić

Nekoliko hiljada Bratunčana, Srebreničana i komšija iz Ljubovije, u Srbiji, pozdravilo je defile dvotočkaša od Rajske plaže do bratunačkog trga Miloša Obilića.

Rajska plaža je bila mesto zabave i druženja učesnika manifestacije. Domaćini su se baš potrudili, kako kažu mnogi gosti, da sve bude za desetku.

Učesnike Moto-skupa pozdravio je, u ime lokalne vlasti, dr Lazar Prodanović, gradonačelnik Bratunca, koji je rekao da je ponosan što je ovaj grad na Drini iznedrio tako veliku manifestaciju, ističući velike zasluge ovdašnjeg Moto-kluba "Taurus".

Lokalna vlast će, kako je rekao, "i više da podrži ovu manifestaciju, koja je sve veća i koja će da dobije planetarne razmere".

Prešao granice regiona

BRATUNAC je na moto-mapi davno prešao granice regiona i one se samo šire, što je velika stvar, ne samo za moto sport, već za ukupnu promociju našeg grada, zavičaja i Republike Srpske.

- Ponosni smo i puno nam je srce što je ovde ovoliko učesnika iz Srpske i Srbije, ali i svih onih od Slovenije do Severne Makedonije - rekao je Prodanović. - Ovo je, u svakom smislu, značajan događaj kome se naši sugrađani raduju, pa kao odgovorna vlast, dužni smo da to podržavamo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!