UHAPŠENI BIVŠI I SADAŠNJI INSPEKTORI MUP RS: Nastavak akcije Transporter u RS, iza rešetaka šest osoba

S. MIŠLjENOVIĆ

02. 03. 2023. u 18:04

UPRAVA za organizovani i teški kriminalitet MUP RS u nastavku akcije "Transporter" uhapsila je šest osoba, od kojih su većina sadašnji ili bivši pripadnici MUP RS, a zbog više krivičnih dela.

УХАПШЕНИ БИВШИ И САДАШЊИ ИНСПЕКТОРИ МУП РС: Наставак акције Транспортер у РС, иза решетака шест особа

Sprovođenje uhapšenih u Tužilaštvo BiH, Foto MUP RS

Uhapšeni su Bojan Cvijetić, koji je već od ranije pod istragom, zatiim nekadašnji inspektori u MUP RS Mladen Milovanović, Predrag Vatreš, Siniša Vukašinović, i aktivni policijski službenici Danijel Kovačić i Miladin Vučić. Akcijom su obuhvaćeni još i Aleksandar Nikolić i Petar Dukić, koji su ranije uhapšeni.

Prema nezvaničnim informacijama policijski službenici se terete da su sarađivali sa vođama kriminalne grupe. Milovanović i Vatreš su učestvovali u trgovini drogom, dok su ostali radeći na istragama i prijavama u kojima se pojavljivao Petar Dukić kao osumnjiceni ili prijavljeni, postupali na nacin da ga zaštite od krivične odgovornosti.

- Milovanović, Vatreš i Vukašinović su bivši policijski službenici MUP RS kojima je u sprovedenim disciplinskim postupcima izrečena mjera prekid radnog odnosa, dok su lica Kovačić i Vučić aktivni policijski službenici MUP RS. Svi će u toku dana biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, a protiv ukupno osam lica će biti podnesen izveštaj o počinjenom krivičnom Selu organizovani kriminal, navode u MUP RS.

Dodaju da se Cvijetić i Nikolić dovode u vezu sa trgovinom droge, kao i Milovanović i Vatreš koji su osumnjičeni i za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja.

- Kovačić, Milovanović, Vukašinović i Vučić se sumnjiče da su za Dukića, kao organizatora kriminalne grupe, počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja i sprečavanje dokazivanja, navodi izvor iz istrage.

IZ MUP RS su saopštili da imajući u vidu da se među lišenim slobode nalaze i dva policijska službenika, D.K. i M.V., isti će biti suspendovani, a protiv njih će biti pokrenut disciplinski postupak.

- Podsećamo da su u akciji „Transporter“ koja se realizuje još od 2021. godine. policijski službenici pronašli i oduzeli 303 kg opojne droge skank, a privremeno je oduzeto više skupocenih putničkih motornih vozila. Sve aktivnosti se sprovode po naredbama Suda BiH i pod nadzorom Tužilaštva BiH, saopštili su iz MUP RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić