PODRŽAN ZAHTEV TREBINJSKOG VODOVODA ZA POSKUPLJENJE Skuplja voda za petinu

D.Curać

23. 02. 2023. u 07:15

ODBORNICI skupštinske većine Grada Trebinja dali su saglasnost na odluku o novoj ceni vode, odvodnji i prečišćavanju otpadnih voda, kojom će cena vode za fizička lica biti uvećana za 23 odsto.

ПОДРЖАН ЗАХТЕВ ТРЕБИЊСКОГ ВОДОВОДА ЗА ПОСКУПЉЕЊЕ Скупља вода за петину

D. Curać

Cena za pravna lica ostaje ista, dok je povećenje zabeleženo i za turistički kompleks "Grad sunca" u iznosu od 50 posto.

Prema rečima Miodraga Batinića, direktora trebinjskog Vodovoda, takav predlog došao je iz ovog preduzeća zbog rasta cene električne energije, troškova za gorivo, nabavke materijala, ali i rasta zarada zaposlenih, dodajući da je i pored toga više od polovine radnika Vodovoda danas na minimalcu.

- Stara cena je bila 78 feninga, a nova 96, bez PDV za fizička lica. Došli smo u poziciju da više od polovine radnika ima minimalac od 700 KM, pritom je broj radnika u 2022. smanjen za devet odsto i sada ima 128 radnika. Sačuvana je likvidnost i jedan smo od boljih Vodovoda u Srpskoj i ne smemo dozvoliti da dođe na ivicu opstanka - istakao je Batinić.

Sem vode, odlukom skupštinske većine će poskupeti i usluge kanalizacije - 10 feninga po kubiku za fizička lica, pet feninga za pravna lica, a četiri feninga za fontane.

CENA ZA PRIVREDU

CENA ZA PRIVREDU

CENA vode za "Grad sunca" povećana je sa 1,11 KM na 1,66 KM bez PDV, dok će cena vode za privredu ostati 2,21 KM po m3 bez PDV. Batinić je istakao da je "Grad sunca" ranije kao najveća investicija imao posebnu cenu odlukom grada Trebinja, a da će i sada imati nižu cenu od ostalih privrednih subjekata.

Za trebinjsku opoziciju ovo je novi namet građanima Trebinja.

- Voda građanima Trebinja sada poskupljujue 23 odsto, a kanalizacija 20 odsto. Na prethodnoj sednici imali smo poskupljenje poreza nepokretnosti od 80 posto, komunalne naknade za 15,5 posto, a poskupela je struja. Mislim da je ovo postalo neizdrživo za naše građane kojima se svakodnevno povećavaju troškovi - istakao je Saša Borjan, odbornik PDP u Skupštini grada Trebinja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)