MIRNI PROTESTI ISPRED RUDNIKA I TERMOELEKTRANE: U Gackom se okupili građani nezadovoljni prijemom radnika u javna preduzeća

D.Curać

20. 02. 2023. u 17:30

NEFORMALNA grupa građana Gacka organizovala je mirne proteste ispred Rudnika i termolektrane Gacko sa namerom da iskažu svoje nezadovoljstvo zbog selektivniog prijema radnika u javna preduzeća u toj opštini.

МИРНИ ПРОТЕСТИ ИСПРЕД РУДНИКА И ТЕРМОЕЛЕКТРАНЕ: У Гацком се окупили грађани незадовољни пријемом радника у јавна предузећа

D. Curać

Učesnici protesta kažu da u opštini Gacko oko 60 porodica nikada nijednog člana svoje porodice nisu imale zaposlenog u javnim preduzećima, a da je u poslednje vreme veliki broj radnika primljeno u RiTE. Jedan od njih je i Dragan Šuković, koji ima troj dece.

- Sem toga što sam otac troje dece, imam još dva brata, a nikada niko nije dobio šansu da radi u javnom sektoru. Pokušavali smo, tražili da nas prime ali nismo prihvatili da zato skupljamo glasove za stranke jer smatramo da je to poniženje - rekao je Šuković.

Niko ne radi u javnim preduzećima ni u porodici Saše Pantića.

- Ovde niko ne radi. Od očeve penzije živimo brat, nevesta, troje dece, otac, majka, baba, deda i ja. Pokušavali smo godinama ali nikada nismo naišli na razumevanje - istakao je Pantić.

SMENA BEZ JASNOG OBRAZLOŽENjA

ONO što je izazvalo posebno interesovanje javnosti prošle sedmice bila je smena direktora RiTE Gacko Miodraga Šešlije. Nadzorni odbor najpre je u četvrtak objavio da je Šešlija smenjen nakon što je to sam tražio, da bi dan kasnije Nadzorni odbor povukao svoju odluku bez obrazloženja.

Kako kažu organizatori protesta, ranije su tražila od rukovodstva RiTe Gacko i Opštine da ih prime na razgovor, ali oodgovora nije bilo. Zato su se sada okupili i najavili radikalniju borbu ukoliko im se u narednoj sedmici niko ne obrati.

- Mi nemamo ništa protiv zapošljavanja, jer svako treba da radi. Nama smeta što se godinama primaju ljudi iz drugih opština, takvih ima oko 600, a kod nas u Gacku članovi iz 60 porodica čekaju na bilo kakav posao u javnim preduzećima. Ima tu radnika sa raznim školama, demobilisanih boraca i zato tražimo da nas neko primi na razgovor - istakao je Dušan Adžić, jedan od organizatora protesta u Gacku.

Predstavnici te neformalne grupe kažu da se ograđuju od bilo kakve veze sa politikom, a pozvali su predstvanike svih političkih partija da ih podrže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost