VREME DA I MI POKAŽEMO ZUBE: Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović o blokadi važnih projekata

Novosti online

26. 08. 2022. u 06:44

PREDSEDNICA Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je juče u Banjaluci da su konstantne blokade projekata Republike Srpske u Predsedništvu BiH duga i teška bolest koju je potrebno lečiti adekvatnim sredstvima. Ona je ukazala da RS nikad nije kočila nijedan projekat, ali da je nakon svih godina maltretiranja te vrste vreme da i Srpska - pokaže zube.

ВРЕМЕ ДА И МИ ПОКАЖЕМО ЗУБЕ: Председница Републике Српске Жељка Цвијановић о блокади важних пројеката

Foto: D. Pozderović

- Mi smo mnogo godina bili suočeni s takvom situacijom i onda, na kraju, kao što to naš narod kaže, budete doterani do zida pa kažete - moramo i mi vama sad nešto da zakočimo jer je ovo nemoguće stanje - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da blokade datiraju odavno, da su počele stopiranjem donatorskih sredstava za izgradnju Kliničkog centra Srpske, a nastavljene sprečavanjem raznih drugih projekata za Republiku Srpsku:

- Došli smo do toga da nastoje da blokiraju projekat "Buk Bijela", koji je suštinski važan za energetsku nezavisnost Srpske. Iz sarajevskih zajedničkih institucija hoće da blokiraju i izgradnju aerodroma u Trebinju. Od pojedinih stranih predstavnika sam čula da naše kolege iz Federacije lobiraju kod stranih ambasada ili stranih vlada da se ne dodele određena sredstva RS, da se ne daju određeni grantovi, donacije, da se ne učestvuje u realizaciji ili finansiranju određenih projekata - istakla je Cvijanovićeva, a prenela Srna.

Ona je navela da su potezi koji dolaze iz Sarajeva osvetnički, retrogradni i usmereni protiv RS, i da je, izgleda, nemoguće da to popravi:

- Što se tiče Republike Srpske, mi želimo da se svi izgrađuju i grade, da realizuju svoje projekte. Nismo kočili ni one projekte koji su regionalnog karaktera, koji god da su bili, koje realizuje Srbija, Hrvatska, bilo koja druga zemlja.n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini