CEO GRAD SLAVIO PREOBRAŽENJE: Trebinje proslavilo krsnu slavu, na ulicama u litiji hiljade ljudi

S. MIŠLjENOVIĆ

21. 08. 2022. u 17:51

SVEČANO i uz bogat kulturno-umetnički program Trebinje je proteklog vikenda proslavilo krsnu slavu grada - Preobraženje Gospodnje.

ЦЕО ГРАД СЛАВИО ПРЕОБРАЖЕЊЕ: Требиње прославило крсну славу, на улицама у литији хиљаде људи

Foto: Grad Trebinje

Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije blagoslovio je sve učesnike svečane litije, u kojoj je na ulicama grada bilo nekoliko hiljada ljudi. Obeležavanju krsne slave grada na Trebišnjici prisustvovao je i politički vrh RS na čelu sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom i premijerom RS Radovanom Viškovićem.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će RS uložiti 128 miliona KM u izgradnju nove bolnice u Trebinju i da će to biti jedan od najvažnijih objekata u zdravstvenom sektoru i objekat na ponos svih. Kada je reč o gradnji nove bolnice u Trebinju, kaže Dodik, sve što je potrebno bilo da se uradi je urađeno od obaveza koje je imao grad, ministarstvo.

- Do kraja ovog meseca će biti završena parcelacija i prenamena zemljišta iz poljoprivrednog u građevinsko kako bi se moglo pristupiti izdavanju građevinske dozvole i nastaviti dalje s ovim postupkom - rekao je Dodik.

Premijer Višković izjavio je da je više nego zadovoljan razvojem ovog grada i da su republička i gradska vlast učinile sve da do toga dođe.

 ČOLA DOŠAO POSLE 40 GODINA

Foto: Grad Trebinje

KONCERT Zdravka Čolića bio je pun pogodak. Kolone automobila sa svih strana slivale su se u Trebinje. Nakon što je otpevao dobro poznati hit "Mjerkam te, mjerkam", Zdravko Čolić se obratio publici.

- Dobro veče, Trebinje! Dobro veče, dragi rođaci i prijatelji. Čestitam vam svima slavu grada i pozdravljam sve koji su došli. Drago mi je što sam nakon dužeg vremena na jednom od ovakvih koncerata. Evo, posle 40 godina se vidimo na ovako velikom prostoru u Trebinju - rekao je Čolić.

- Trebinje je važna destinacija za Republike Srpsku i tako se ponašamo, a tako ćemo činiti i u budućnost - naveo je Višković.

Mirko Ćurić, gradonačelnik, poručio je povodom krsne slave grada i Sabornog hrama da je Trebinje grad koji se najbrže razvija u Republici Srpskoj i gde su započeti višemilionski projekti.

Foto: Grad Trebinje

- Nezaustavljivo idemo napred. Zato sam posebno ponosan što danas sa svima vama mogu da podelim uspehe koje smo ostvarili i koje tek planiramo da ostvarimo. Neću da nabrajam šta smo sve uradili, ali želim da kažem i da posebno naglasim da se Trebinje preobražava, da postaje razvijenije, naprednije, da radimo i gradimo i da u ovome gradu ima mesta za sve one koji žele da rade, da ovde stvaraju svoju porodicu i grade profesionalne karijere - poručio je Ćurić na svečanoj sednici Skupštine grada.

Proslava se završila spektakularnim koncertom Zdravka Čolića, na kojem se okupilo više od deset hiljada ljudi.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)