DOJAVE O BOMBI U FOČI: Policija na terenu dok se ne utvrdi da nema bezbednosnih pretnji

V. M.

01. 06. 2022. u 11:01

POLICIJA u Foči sprovela je protivdiverzione preglede u osnovnim i srednjim školama na području Policijske uprave Foča, a na osnovu mejla koji je primljen da je „u više škola na području koje pokriva ova uprava postavljena bomba“.

ДОЈАВЕ О БОМБИ У ФОЧИ: Полиција на терену док се не утврди да нема безбедносних претњи

Foto: V. M.

U školama gde nije još završen protivdiverzioni pregled mesta obezbeđuje policija, tako će biti, kako kažu u policiji, dok se protivdiverzioni pregled ne završi i utvrdi da nema bezbednosnih pretnji.

Podsetimo, jutros negde iza tri časa u skoro sve osnovne i srednje škole u istočnoj Hercegovini putem elektronske pošte stigle su dojave o podmetnutim bombama.

Učenici i nastavnici vraćeni su kućama dok policija ne obavi protivdiverzione preglede, a tamo gde je izvršen uviđaj nastava je nastavljena.

- Negde iza tri časa dojave su stigle u sve naše škole u Hercegovini u neželjenu poštu, a odmah kada smo pročitali sve je prijavljeno policiji i nastava je obustavljena. Policija obavlja svoj deo posla, u nekim školama već je završen uviđaj i nastava je ponovo počela – istakao je Milorad Nadeždin, predsednik Aktiva osnovnih škola regije Hercegovine.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv terorizma, u saradnji sa Policijskom upravom u Zrenjaninu i Tužilaštvom za organizovani kriminal, rasvetlili su lažne dojave o postavljenim bombama u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić” u Zrenjaninu, iza kojih stoji maloletnik iz ovog mesta.

BONUS VIDEO:

DOJAVE O BOMBAMA U VRANjSKIM ŠKOLAMA: Antidiverzione ekipe u OŠ "Radoje Domanović"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)