MIR I BEZBEDNOST OD PRESUDNOG ZNAČAJA: Dodik Amerikancima ponudio rešenje za prevazilaženje krize u BiH

Tanjug

20. 04. 2022. u 19:38

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu sa američkim senatorima i ambasadorom SAD u BiH Majklom Marfijem o političkoj krizi u BiH i tom prilikom im ponudio rešenje za njeno prevazilaženje.

МИР И БЕЗБЕДНОСТ ОД ПРЕСУДНОГ ЗНАЧАЈА: Додик Американцима понудио решење за превазилажење кризе у БиХ

Foto: Novosti arhiva

Srpski član Predsedništva BiH istakao je da su mir i bezbednost od presudnog značaja za region, posebno u svetlu sukoba u Ukrajini, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Dodik je pojasnio američkim senatorima razloge zbog kojih smatra da BiH treba da zadrži neutralan stav prema sukobu u Ukrajini, naglašavajući da su Ukrajinci i Rusi bratski narodi za Srbe.

- Mi se zalažemo za poštovanje teritorijalnog integriteta Ukrajine i podržavamo sve diplomatske napore da se sukobi što pre okončaju - istakao je Dodik.

Iz Predsedništva BiH saopšteno je da su članovi Predsedništva razgovarali sa delegacijom Kongresa SAD o temama bilateralne saradnje, evropskih integracija BiH i zapadnog Balkana, te održavanja izbora.

- Teme razgovora predsedavajućeg Predsedništva BiH Šefika Džaferovića i članova Milorada Dodika i Željka Komšića sa američkim senatorima Komisije za inostrane poslove Džin Šahin i Krisom Marfijem, senatorom Komisije za oružane snage Tomom Tilisom, te američkim ambasadorom Majklom Marfijem bile su i pitanja perspektive mladih, te produžetak bezbednosne misije Eufor Altea u BiH - saopšteno je iz Predsedništva.

Američki senatori izrazili su podršku BiH na putu ka napretku, kao i ekonomski partneri.

Razgovarano je i o ukrajinskoj krizi, kao najvećem bezbednosnom, humanitarnom i ekonomskom izazovu sa kojim se evropski kontinent suočava, navedeno je u saopštenju.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona