PRISTUP ZAŠTITI SRCA: Bijeljina uskoro domaćin velikog naučnog lekarskog skupa

V. Mitrić

28. 03. 2022. u 05:00

BIJELjINA će od 1. do 3. aprila, u okviru Drugog međunarodnog kongresa HISPA BiH pod nazivom "Sveobuhvatni pristup u zaštiti srca i krvnih sudova - postkovid era", okupiti oko 500 učesnika sa svih meridijana, pa se ovaj naučni događaj ocenjuje kao jedna od najvećih, do sada, u Republici Srpskoj.

ПРИСТУП ЗАШТИТИ СРЦА: Бијељина ускоро домаћин великог научног лекарског скупа

Sa jednog od ranijih skupova, Foto V. Mitrić

S tim u vezi su velike pripreme za tim Opšte bolnice predvođen prof. dr Zlatkom Maksimovićem, čiji je Odsek kardiologije, uz druge organizacione delove, jedan od najboljih u regionu, po svim važećim aršinima.

Istovremeno, ovdašnje kovid-bolnice bile su, sve vreme pandemije, tako organizovane da nikad i ničim nisu ispaštali ostali pacijenti, a u okruženju su, u to doba, u nekim ustanovama bile zatvorene skoro sve specijalističke ambulante.

- Dolaze predavači iz Srpske i BiH, Srbije, Francuske, Japana, Južne Koreje, Danske, Portugala, Bugarske, Bugarske, Hrvatske, Rusije, Izraela i Litvanije - kaže dr Maksimović, koji je među prvima sačinio delo o svim aspektima borbe protiv virusa korona, koje je već dragoceno i za studente i za lekare. Ovaj naučni skup održaće se pod generalnim pokroviteljstvom predsednice RS Željke Cvijanović, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstva za naučno tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo uz blagoslov patrijarha srpskog gospodina Porfirija.

Odziv je odličan, naglašava direktor Maksimović, što raduje njega kao i sve njegove kolege iz ove ustanove, i sigurni su da će ovaj skup proteći kvalitetno.

VIRUS NAPADA KRVNE SUDOVE

PANDEMIJA nas je drastično unazadila, jer kovid 19 napada srce i krvne sudove i na taj način oštećuje i sve druge organe. Ono na šta se mi pozivamo jesu dokazi iz kliničke prakse i upravo će nam oni omogućiti da sugrađanima pružimo bolju zdravstvenu uslugu i da snizimo broj umrlih od infarkta i šloga, rekao je Nebojša Tasić, predsednik Naučnog odbora Kongresa i Svetskog udruženja za vaskularno zdravlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu