PUNE RUKE POSLA ZA VATROGASCE: Na više lokacija širom istočne Hercegovine bukte požari poslednjih dana

D. CURAĆ

23. 03. 2022. u 07:30

VATROGASCI širom istočne Hercegovine poslednjih nekoliko dana imaju pune ruke posla, a požari najčešće prouzrokovani ljudskom nepažnjom aktivni su u skoro svakoj opštini.

ПУНЕ РУКЕ ПОСЛА ЗА ВАТРОГАСЦЕ: На више локација широм источне Херцеговине букте пожари последњих дана

Foto D. Curać

Na teritoriji opštine Gacko vatrogasci su raspoređeni na više lokacija, a pored toga što se radi o nepristupačnom terenu dodatno im otežavao posao jak severni vetar koji stvara gust dim.

- Stalno smo na terenu, pogotovo vikendnom i najvažnije nam je da odbranimo domaćinstva. Teren je težak, gust dim nam dodatno otežava posao ali uspevamo sve odraditi kako treba iako imamo intervencije širom naše opštine - rekao je Nemanja Anđić, pripadnik Vatrogasne jedinice Gacko.

I na teritoriji Bileće vatrogasci su imali više intervencija na terenu koji je nepristupačan i ne preti domaćinstvima.

- Imamo zaista mnogo posla. Uglavnom se radi o požarima izazvanim ljudskom nepažnjom, a vatra obično kada se otrgne kontroli širi se po terenu koji nije prohodan - istakao je Milan Šulović, zamenik komandira u VJ Bileća.

Nemanja Anđić iz Vatrogasne jedinice Gacko, Foto Gacko

Kada je u pitanju rejon koji pokrivaju vatrogasci u Trebinju, i pored brojnih apela i upozorenja nesavesni građani pale vatru na otvorenom zbog čega su praktično stalno na terenu.

- Samo u prvim mesecima ove godine preko 100 puta izlazili smo na gašenje požara. Velika je isušenost tla, a plus toga imamo nemarne građane koji pale korove - naglasio je Zdravko Kašiković, komandir VJ Trebinje.

APEL

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova RS pozvalo je stanovništvo da tokom prolećnih radova ne pali vatru na nedozvoljenim mestima i ne spaljuje ostatke korova, smeća i drugog otpada... Iz MUP-a napominju da je kazna za prekršaj od 100 do 1.000 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024