SAČEKUŠA NA PRAGU VOĐE NAVIJAČA: Kenin Lukač izrešetan u sarajevskom naselju Pofalići, policija traga za Asmirom Murtovićem i dvema osobama

O. MATAVULj

22. 01. 2022. u 07:13

KENIN Lukač (28) iz Sarajeva ubijen je u sačekuši u sarajevskom naselju Pofalići, a zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ovim zločinom, policija traga za Asmirom Murtovićem (35) i dvema nepoznatim osobama.

САЧЕКУША НА ПРАГУ ВОЂЕ НАВИЈАЧА: Кенин Лукач изрешетан у сарајевском насељу Пофалићи, полиција трага за Асмиром Муртовићем и двема особама

UVIĐAJ Na mestu zločina, Foto Avaz

Zločin se dogodio u četvrtak u Ulici Ruđera Boškovića nakon što je Lukač navodno izašao iz kuće Mehmeda Ramića, jednog od vođa navijača FK Željezničar koji je likvidiran 12. decembra prošle godine. Lukač i Ramić su bili veoma bliski prijatelji.

Prvi rezultati istrage ukazuju da su napadači Lukača čekali u automobilu "golf 6", i kada je izašao iz Ramićeve kuće prema njemu su ispalili više hitaca iz vatrenog oružja i na mestu ga ubili.

Iz MUP Kantona Sarajevo je saopšteno da im je zločin prijavljen u 16.50. Po dolasku, patrola je na ulici zatekla mrtvog Lukača.

- Obavljen je uviđaj u prisustvu dežurnog tužioca i sudskog veštaka medicinske struke.

Operativnim radom istražioci su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem ubistva mogu dovesti dve nepoznate osoba i A. M., za kojim je raspisana potraga - saopštio je MUP Kantona Sarajevo.

Foto Avaz

Do zaključenja današnjeg izdanja "Novosti" osumnjičeni nisu pronađeni, a tragalo se i za "golfom" kojim su navodno pobegli s mesta zločina.

- U toku je rad na rasvetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti tog krivičnog dela i identifikaciji i pronalaženju izvršilaca - navode u MUP KS.

Sarajevski mediji pišu da je Lukač na dan ubistva imao verbalni sukob sa Asmirom Murtovićem, za kojim se traga. Navodno su se raspravljali u vezi sa Ramićevim ubistvom. Inače, Murtović je rođeni brat Adela Kabaša (ranije se prezivao Murtović), zvanog Dasta, jednog od osumnjičenih za ubisto Ramića. Posle tog zločina Kabaš je pobegao u Crnu Goru i za njim je raspisana Interpolova poternica. Osim njega, za učešće u ubistvu Ramića osumnjičen je još i Amel Jašarević Šaja, koji je u pritvoru, kao i Edvin Imamović i Igor Zuko.

Kenin Lukač, Foto Fejsbuk

Gotovo svi učesnici ovih obračuna imaju kriminalne dosijee, a u policiji sumnjaju da je u pozadini sukoba i obračuna trgovina narkoticima. Tokom istrage Ramićevog ubistva pretresen je stan koji je koristio osumnjičeni Jašarević i u njemu je otkriveno i oduzeto 10 kilograma spida, oko pet kilograma marihuane, automatske puške, pištolji, zolje, eksploziv, bombe.

OSUMNjIČEN ZA PLjAČKE

ASMIR Murtović, za kojim se traga, 2019. godine je uhapšen zajedno s više osoba zbog sumnje da su maskirani i pod pretnjom oružjem opljačkali više prodavnica i poslovnih objekata u Sarajevu. Na teret su im stavljena razbojništva, teške krađe, nedozvoljeno posedovanje oružja, te omogućavanje uživanja droge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije