PONOSNA NA OTADŽBINU: Jovani Papaz, studentkinji u Kaliforniji, plaketa "Sveti Stefan"

M. REGOJE

12. 01. 2022. u 06:08

PLAKETA "Sveti Stefan", koju mi je uručila predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, kruna je mog dosadašnjeg školovanja i velika nagrada za ostvareni uspeh - ponosna je Jovana Papaz, studentkinja četvrte godine internacionalnih studija na Univerzitetu u Kaliforniji i stipendista prvog ciklusa Fonda "Dr Milan Jelić".

ПОНОСНА НА ОТАЏБИНУ: Јовани Папаз, студенткињи у Калифорнији, плакета Свети Стефан

Jovana Papaz, Foto Privatna arhiva

Papaz, koja je rođena i odrasla u Istočnoj Ilidži, u razgovoru za "Novosti" kaže da joj je bila velika čast primiti ovaj orden na proslavi Dana Republike Srpske u Banjaluci.

-Plaketa mi daje dodatni vetar u leđa da i u budućnosti Republiku Srpsku predstavim u što boljem svetlu, kako ovde tako i u inostranstvu - ističe Jovana.

Ona dodaje da je mnogo toga uložila i odrekla se mnogih stvari da bi ostvarila svoje ciljeve, otišla u Ameriku na studije, gde se, pored obrazovanja, pokazala i istakla na polju sporta.

-Odrekla sam se mnogih stvari da bih postigla sve ovo. Živeti, trenirati i učiti hiljadama kilometara daleko od kuće na početku je predstavljalo veliki izazov za mene, međutim, svaki trud se isplati - kaže Jovana.

Jovana Papaz, Foto Privatna arhiva

Ona je prve dve godine studija u Americi provela u Arizoni, da bi na trećoj godini prešla na Univerzitet Kalifornija u San Dijegu, gde je trenutno na četvrtoj godini studija, smer internacionalne studije.

-Oblast internacionalni biznis sam odabrala zbog toga što govorim dva strana jezika, engleski i španski, što je veoma važno za ovu oblast. Za internacionalni biznis je takođe važno poznavanje matematike, finansija, ekonomije, menadžmenta i politike - kaže Jovana.

ODBOJKA VELIKA LjUBAV

ODBOJKA je definitivno deo mog života, jer mi je ovaj sport dao ljubav, prijatelje i mnoge nezaboravne momente, ali i omogućio da dobijem najbolje moguće obrazovanje u SAD. Bavljenje odbojkom i studiranje istovremeno je bilo više nego zahtevno, ali kada nešto radite iz ljubavi sve je moguće - dodaje Jovana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)