SVI BI ZA PRAZNIKE U SRPSKU: Odličan početak zimske turističke sezone širom RS, mnogi gosti ne pitaju za cenu

S. MIŠLjENOVIĆ

22. 12. 2021. u 08:12

BANjALUKA, Jahorina, Trebinje, Doboj, Istočno Sarajevo samo su neke od nekih destinacija u Srpskoj koje se mogu već sad pohvaliti sa skoro popunjenim kapacitetima za novogodišnje praznike. Apartmani, stanovi na dan, traži se krevet više i ne pita se za cenu. Ovom su doprinele i organizovane proslave na otvorenom i bogati zabavni program koji se nudi turistima širom RS, kažu sagovornici "Novosti".

СВИ БИ ЗА ПРАЗНИКЕ У СРПСКУ: Одличан почетак зимске туристичке сезоне широм РС, многи гости не питају за цену

Foto Grad Trebinje

- Destinacije u Republici Srpskoj nude raznovrsne sadržaje u vreme praznika, gde se u gradovima širom RS već održavaju, ali i pripremaju bogati praznični programi, koji privlače veliki broj posetilaca. Smeštajni kapaciteti za novogodišnje praznike u RS su u značajnoj meri popunjeni. Što se tiče destinacija poput Jahorine, Trebinja, Banjaluke tu su smeštajni kapaciteti od 80 do 90 odsto već popunjeni i uglavnom se radi o domaćim i gostima iz regije - kaže, za "Novosti", Miodrag Lončarević, direktor Turističke organizacije RS.

On kaže da ogromno interesovanje turista uz dobre vremenske uslove garantuje uspešan prvi deo zimske turističke sezone, koji se odnosi na vreme praznika i školskih raspusta.

- S obzirom na najave iz Vlade da se i u narednoj godini planiraju sredstva za podršku turističkoj privredi kroz realizaciju turističkih vaučera, to nam, vodeći se ranijim iskustvima, daje garanciju da nas očekuje zimska turistička sezona, koja će sasvim sigurno biti uspešnija od prethodne - poručio je Lončarević.

Branka Branković, stručni saradnik za odnose sa javnošću Turističke organizacije Banjaluka, kaže da posebno raduje povratak tradicionalnih gostiju koji su novogodišnje praznike pre pandemije virusa korona provodili u gradu na Vrbasu.

- Definitivno nam se vraćaju Slovenci. Veliko je interesovanje slovenačkih državljana za smeštaj u Banjaluci za najluđu noć - kaže Brankovićeva.

Bojan Vučurević, v. d. načelnika Odeljenja za poljoprivredu i turizam Trebinja, kaže da ovaj grad spremno dočekuju novogodišnje i božićne praznike, i da su "kao nikada do sada spremni da prime goste iz zemalja regiona".

- Ulice su raskošno okićene, hoteli popunjeni, a slobodan smeštaj moguće je još uvek naći jedino u privatnom apartmanskom smeštaju. Prema dostupnim podacima iz TO Trebinje svih gotovo 3.000 registrovanih kreveta biće popunjeno. Domaće stanovnike i drage goste iz regiona zabavljaće na Trgu "Tropiko bend" 30. 12, a u 2022. godinu će ih uvesti diva narodne muzike Ana Bekuta. Za najmlađe će 31. 12. u 12 sati biće priređen doček dečje Nove godine uz muziku, ples, zabavu i neizostavnog Deda Mraza, čija torba sa poklonima nikada nije bila veća - poručio je Vučurević.

CENE

IZ Turističke organizacije Banjaluka kažu da je interes ogroman za novogodišnje praznike i da su hoteli i stanovi na dan već rasprodati.

- Cena hotelskih soba se kreće od 150 do 300 maraka za noć, dok stanovi na dan idu od 50 pa do 200 maraka za noć - kaže Branka Branković, stručni saradnik za odnose sa javnošću TOBL.

MOLBA DA KLUBOVI RADE DUŽE

ŽELjKO Tatić, predsednik Udruženja ugostitelja Republike Srpske, kaže, za "Novosti", da je na terenu primetan veliki broj gostiju iz inostranstva i da se situacija vraća u period pre korone.

- Apelujemo na institucije Srpske da izađu u susret noćnim klubovima i omoguće im da rade do četiri sata ujutro. Iako je donesena odluka, i mi je podržavamo da ugostitelji rade do dva sata, smatramo da noćni klubovi treba da rade do četiri sati - ističe Tatić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!