BISERA TURKOVIĆ ODMAH ODOBRILA ZAHTEV LAVROVA: Rusija otvara predstavništvo u Srpskoj!

Novosti online

21. 12. 2021. u 16:07

SARAJEVO je odobrilo otvaranje predstavništvo ruske ambasade u Banjaluci, saopštio je ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov nakon sastanka sa šeficom diplomatije BiH Biserom Turković u Sočiju.

БИСЕРА ТУРКОВИЋ ОДМАХ ОДОБРИЛА ЗАХТЕВ ЛАВРОВА: Русија отвара представништво у Српској!

Foto: EPA

- Ministarka me je informisala o vrlo značajnoj odluci vlasti BiH. Na naš zahtev dozvoljeno je otvaranje predstavništva ambasade Rusije u Banjaluci - rekao je Lavrov na konferenciji za štampu.

On je naglasio da značajnu ulogu imaju trgovinske veze između dve države.

- Rusija je jedan od vodećih trgovačkih i investicionih partnera BiH - rekao je on.

Pored toga, Lavrov je ponovio da Rusija podržava temeljni princip Dejtonskog mirovnog sporazuma, pre svega, nezavisnost, teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

- Sigurni smo da je BiH održiva zemlja, da se temelji Dejtonskog sporazuma treba poštovati i rukovođenje procesima spolja u ovo suverenoj državi smatramo nedopustivim - dodao je on.

Lavrov je naglasio da je Rusija uvek spremna da pruži podršku svakom dijalogu na regionalnom nivou.

Ponovio je da se Rusija zalaže za zatvaranje spoljnog protektorata u Bosni i Hercegovini preko 'tzv. Visokog predstavnika u BiH'" (OHR) te da Kristian Šmit nije za Rusiju legitiman visoki predstavnik jer nije dobio mandat od svih strana, niti od Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!