NIŠTA OD IZRUČENJA ŠIKALA: Uhapšen u Peruu, tamošnje vlasti ga pustila na slobodu

O.M.

21. 12. 2021. u 16:02

SMAIL Šikalo, koji je uhapšen po poternici Interpola Peru, pušten je na slobodu i neće biti izručen toj zemlji, potvrđeno je "Novostima" u Sudu BiH.

НИШТА ОД ИЗРУЧЕЊА ШИКАЛА: Ухапшен у Перуу, тамошње власти га пустила на слободу

skrinšot

U sudu navode da do izručenja neće doći jer ne postoje zakonski uslovi za izručenje državana BiH, budući da između Perua i BiH ne postoje bilateralni sporazumi o izručenju.

- To je jedini podatak koji Sud može dostaviti jer je Interpol Perua tražio da se podaci o potraživanom ne iznose u javnost - navode u Sudu BiH.

Poternica za Šikalom raspisana je zbog sumnje da je počinio krivično delo trgovina drogom. Naime, on je 2019. godine uhapšen u Peruu kako deo balkanskog narko kartela. Uhapšen je zajedno s jednim Peruancem, a u kući koju su koristili otkrivena su dva kofera puna kokaina. U nastavku akcije zaplenjeno je više od tonu kokaina. Šikalo je tada pritvoren u Perudu, ali je početkom godine tamošnji sud naložio njegovo puštanje na slobodu. Šikalo se sredinom godine vratio iz Južne Amerike u BiH, jer za njim tada nije bila aktivna nikakva poternica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna