POMOĆ "ZA MALE BJELAJCE": Prikupljanje novčanih sredstava za samohranu majku troje dece

S. M.

02. 12. 2021. u 08:00

EKIPA okupljena oko Vaterpolo kluba "Borac Fortuna" pokrenula je humanitarnu akciju "Za male Bjelajce".

ПОМОЋ ЗА МАЛЕ БЈЕЛАЈЦЕ: Прикупљање новчаних средстава за самохрану мајку троје деце

Foto Shutterstock

Živeći i delujući u naselju Petrićevac došli smo do saznanja o teškoj životnoj situaciji u kojoj se našla naša komšinica Vesna Bjelajac, koja je nakon smrti supruga zbog kovida 19 ostala samohrana majka trojice dečaka, od 13 i 10 godina i bebe od pet meseci, pojašnjavaju organizatori akcije.

Kažu da je njen pokojni suprug, koji preminuo u aprilu ove godine,bio jedini zaposleni u toj porodici, ova mlada četvoročlana porodica je ostala bez stalnih novčanih prihoda, a sa potrebom da školuje dva osnovca (4. i 8. razred osnovne škole), podmiruje potrebe novorođenčeta i da vraća dva kredita od kojih je jedan stambeni.

- Mislimo da nije potrebno obrazlagati koliko je teško breme sa kojim se ova mlada porodica suočava. Iz razgovora sa njima došli smo do saznanja da im trenutno najveći teret predstavlja stambeni kredit za koji je kao sredstvo obezbeđenja upisana hipoteka na stan u kojem sada žive Vesna i dečaci, a za koji je za otplatu samo na ime glavnice ostalo oko 36.000 maraka - kažu organizatori.

Razmatrajući mogućnost pomoći toj porodici, došli su na ideju da pokrenu humanitarnu akciju u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za isplatu stambenog kredita.

Kako kažu organizatori, očekivanja su im da do kraja 2021. godine sakupe dovoljno sredstava i da će se tim povodom okupiti kako bi proglasili akciju uspešnom.

ŽIRO-RAČUN

SVI zainteresovani novac mogu uplatiti na broj žiro-računa 562-099-80918990-89 otvoren kod NLB Banke a. d., svrha uplate "Za male Bjelajce".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)