STALNA BRIGA O SRPSKOJ: Ministar Aleksandar Vulin posetio Istočno Sarajevo

M. REGOJE

30. 11. 2021. u 06:08

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin juče je posetio Istočno Sarajevo i tom prilikom istakao da MUP Srbije uspešno sarađuje sa MUP Republike Srpske, kada je u pitanju borba protiv kriminala, kao i u svakoj drugoj oblasti života.

СТАЛНА БРИГА О СРПСКОЈ: Министар Александар Вулин посетио Источно Сарајево

Vulin u Osnovnoj školi "Sveti Sava", Foto M. Regoje

- Srbija kao svoj spoljno-politički prioritet ima Srpsku, i sve dok predsednik Aleksandar Vučić bude na čelu Srbije, Srpska će biti čuvana i vodiće se računa o njoj - naglasio je Vulin.

Sa direktorom Agencije za bezbednost saobraćaja RS Novicom Krunićem, ministar Vulin je u OŠ "Sveti Sava" u Istočnom Novom Sarajevu prvačićima podelio  slikovnice, s ciljem što bolje zaštite u saobraćaju.

Vulin je dodao da je najveći broj dece koja su stradala u saobraćaju mogao i dalje da bude živ, samo da su se poštovala saobraćajna pravila.

- Republika Srbija ulaže mnogo u edukaciju dece o bezbednosti u saobraćaju, i smatramo da i naša deca u Srpskoj treba da budu čuvana - istakao je Vulin.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić zahvalio je ministru Vulinu na prijateljskom odnosu prema Srpskoj i Istočnom Sarajevu, i istakao da je ta poseta veoma značajna.

- U poslednje tri godine je Vlada Srbije izdvojila 53 miliona evra za podršku različitim projektima u gotovo svim opštinama i gradovima u Srpskoj - rekao je Ćosić.

INTERAKTIVNI BUKVARI

U CILjU vaspitanja bezbedne generacije od pešaka do vozača, kao i u Srbiji, svim prvačićima u Srpskoj podeljeno je 9.000 interaktivnih bukvara "Pažljivkova pravila", dok su deca predškolskog uzrasta dobila bojanke.

- Na taj način deca uče da budu sigurna i bezbedna, ali i da je njihova Srbija uvek tu za njih i da od njihovih prvih koraka brine o njihovoj bezbednosti - rekao je ministar Aleksandar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!