MAJKIĆ: OHR jedini krivac, Srbi spremni na dijalog

S. M.

29. 11. 2021. u 21:54

DELEGAT u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić rekla je danas da je OHR krivac za krizu u BiH, a da je rešenje povlačenje zakona koji je nametnuo Valentin Incko i odlazak stranih sudija iz Ustavnog suda BiH.

МАЈКИЋ: ОХР једини кривац, Срби спремни на дијалог

Foto Glassrpske

Majkićeva je pojasnila da su delegati stranaka iz Republike Srpske danas došli na sednicu Doma naroda kako bi još jednom ponovili svoje stavove.

- Mi smo danas došli da to i objasnimo i ukoliko se to ne desi, nećemo učestvovati u radu Doma naroda. Gomila toga je neustavno, treba stvoriti pretpostavke, ako ste spremni za dijalog i mi smo, rekla je Majkićeva i dodala da su u BiH jednostrane odluke donosili oni koji su ruinirali Dejtonski sporazum, koji danas ne liči na onaj potpisan 1995. godine.

Majkićeva je podsetila da je delegate u Dom naroda birala Narodna skupština Republike Srpske, te da oni moraju da se drže zaključaka te skupštine, a da su sadašnju situaciju uzrokovali visoki predstavnici.

Saglasila se sa predsedavajućim Doma naroda Bakirom Izetbegovićem, koji je rekao da su zbog zastoja štete ogromne, ali je istakla da se samo stvaraju iluzije da se ne zna zašto ovaj dom ne radi.

Majkićeva je podsetila da je Valentin Incko nametnuo zakon 23. jula, a da su 26. jula usaglašeni zaključci predstavnika 10 političkih partija sa sedištem u Republici Srpskoj.

- Mi odbacujemo nametnute odluke, smatramo ih neprihvatljivim i ništavnim, poručila je Majkićeva i dodala da je u Srpskoj nametnuto 260 odluka.

Ona je istakla da su i domaći političari krivi, posebno SDA, koja nema sluha za dijalog i razgovor, navodeći da bošnjačke političke stranke nisu sele sa druga dva naroda da pričaju kako to čine sa strancima od kojih očekuju da će im napraviti državu, ali greše.

Majkićeva je upitala da li se smatra da će problemi nestati ako se uvedu sankcije srpskom članu Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, i istakla da je sve što je Dodik rekao i uradio u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom.

- Nema tog poslovnika koji može da nas prisili da učestvujemo i sedimo sa onima koji nisu spremni da razgovaraju o problemima u Bi", rekla je Majkićeva i ponovila razloge zbog kojih srpski delegati neće dolaziti na sednice, a dodala je i da će uskoro Narodna skupština Republike Srpske razmatrati šest važnih dokumenta koji će odlučiti sudbinu Srpske, pa i BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024